Autor: Indrek Kald • 18. veebruar 2020

Nortal müüb Rootsis osa ärist, sest sünergia jäi tulemata

Tarkvara- ja ärikonsultatsioonide ettevõte Nortal müüb turunduse automatiseerimise ärisuuna Rootsis kohalikule juhtkonnale, sest Nortali põhiäriga ei õnnestunud tekitada loodetud sünergiat.
Nortali asutaja ja juht Priit Alamäe.
Foto: Andras Kralla

Ärisuuna omandavad ettevõtte juht Rootsis Jonas Ander ning turunduse automatiseerimise valdkonna juht Mathias Jonsson. Nortal sisenes Rootsi turule 2016. aastal turunduse automatiseerimise ettevõtte Element ostu teel.

"Jonas Ander ja Mathias Jonsson, kes olid ka Elemendi juhtkonnas, on aastate jooksul loonud valdkonnas tuntud ja klientide poolt kõrgelt hinnatud äri. Ma olen veendunud, et nad jätkavad selle kasvatamist ning soovin neile edu," sõnas Nortali asutaja ning juht Priit Alamäe.

Tema sõnul on tehing loomulik järgmine samm, kuivõrd turunduse automatiseerimise ärisuuna ning ettevõtte põhiäri vahel ei ole õnnestunud tekitada loodetud sünergiat. Müügi järgselt jätkab Nortal Rootsis oma põhiäriga.

Nortali Rootsi ärisuuna juhi Jonas Anderi sõnul on meeskond ootusärev uute alguste eel. "Jätkame toimetamist valdkonnas, mida armastame ning aitame klientidel kasvatada oma äri, nõustades neid turunduse automatiseerimise ja strateegia vallas," märkis ta.

Hind ja teised tehingut puudutavad detailid ei kuulu Nortali teatel avaldamisele. Tehingu peavad veel heaks kiitma ettevõtte võlakirjainvestorid.

Nortal on rahvusvaheline tehnoloogiaettevõte, mille klientide hulka kuuluvad valitsused ja ettevõtted. Nortal teostab projekte ligi kahekümnes riigis ning annab tööd 850 inimesele Euroopas, Põhja-Ameerikas ja Pärsia lahe regioonis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755