Autor: Indrek Kald • 25. veebruar 2020

Elisa: meie võrgus töötab üle 3000 erineva telefonimudeli

Eesti suuruselt teise mobiilsideoperaatori Elisa võrgus töötab üle 3000 erineva telefonimudeli, kõige rohkem Samsungilt.
Apple´i iPhone 7 oli möödunud aastal üks enim müüdud telefone Eestis.
Foto: Regis Duvignain

Nutitelefonidest töötab 60 protsenti Androidi ja 20 protsenti iOSi operatsioonisüsteemil. "Erinevaid telefonimudeleid on Elisa võrgus vähemalt üle 3000. Neist kõige rohkem on võrgus Samsungi seadmeid. Seejärel Apple, Huawei ning edasi juba Xiaomi, OnePlus ja Nokia," märkis erakliendiüksuse juht Andrus Hiiepuu.

Kõige vanem seade mobiilsidevõrgus pärineb aastast 1992 ning üksikuid seadmeid jagub igast aastast kuni käesolevani välja. "77% seadmetest on kuni viis aastat vanad ja kõige suurem osakaal seadmetest pärineb 2018. aastast," lisas ta.

Elisa erakliendiüksuse juht kinnitas, et nende võrgus on korraga aktiivsed üle 3300 erineva seadmemudeli. "Kõige rohkem kasutatakse loomulikult erinevaid telefone. Aktiivsetest seadetest ongi valdav osa nutitelefonid, kõnetelefonid, ruuterid ja lisaks veel tahvelarvutid, modemid ning erinevad moodulid," märkis ta.

Kõige populaarsemad mudelid Elisa võrgus kuuluvad küll Apple´ile, kuid populaarseim tootja on Samsung. "Vanemate iPhone´ide hind on üsna kindlalt viimasel ajal langenud, kutsudes inimesi neid seadmeid jätkuvalt ostma," sõnas Andrus Hiiepuu.

Elisa võrgus enim kasutatavad telefonid:

1.Apple iPhone 7

2.Apple iPhone SE

3.Huawei P20 Lite

4.Apple iPhone 6S

5.Apple iPhone 8

6.Samsung Galaxy J3

7.Apple IPhone 6

8.Samsung Galaxy A5

9.Samsung Galaxy A 40

10.Samsung E1200

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052