Autor: Indrek Kald • 2. märts 2020

Tallinnas avatakse esimene robotkliinik

Meditsiinigrupp Confido avab Tallinnas Põhjamaade esimese digikliiniku – automaatse meditsiinikapsli, millesse sisenedes saavad patsiendid läbi viia kümneid meditsiinilisi uuringuid ning mille kaudu on võimalik distantsilt teostada arstlikku läbivaatust.
Meditsiinikapsli seadmed ja kaamera võimaldavad teostada ligi 40 uuringut ja testi.
Foto: Confido

Digikliinikus saab patsient teha lihtsamad mõõtmised iseseisvalt ning keerulisemate uuringute puhul kasutatakse telemeditsiini abi ehk arst või õde nõustab patsienti üle videosilla.

Confido teatel võimaldavad digikliinikud hüppeliselt tõsta arstiabi kättesaadavust väiksemates asulates ning juhtudel, kui piirkonda pole teatud eriarsti võimalik leida või otstarbekas püsivalt palgata.

Meditsiinikapsli seadmed ja kaamera võimaldavad teostada ligi 40 uuringut ja testi. Digikliinikut saab kasutada ka erinevate tervisetõendite taotlemisel.

Sarnased digikliinikud on praegu juba kasutusel Prantsusmaal, Hispaanias ja Portugalis.

3. märtsil tutvustavad seadet pressile Confido üks omanikke Tarmo Laanetu, Andreas Abel ja meditsiinikapsli looja Franck Baudino firmast The Consult Station.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755