Autor: Indrek Kald • 7. aprill 2020

Levikom tülis Investoriteliiduga

Telekomifirma Levikom lõpetas koostöö Investoriteliiduga, kuna viimane nõudis investoritelt Levikomi raha panustamise kõrval ka investeerimist liiduga seotud firmasse Meravita. Investoriteliit aga ütleb Äripäevale, et kaotas usalduse Levikomi vastu, mis ei maksa intresse.
Levikom Eesti juht Peep Põldsamm.
Foto: Liis Treimann

Kahe firma koostöö sai alguse läinud suvel: Levikom korraldas võlakirjaemissiooni, Investoriteliidu ülesanne oli investeerimisvõimalust huvilistele tutvustada. Levikomi juht Peep Põldsamm ütles, et kui eelmisel aastal kulges koostöö Investoriteliiduga enam-vähem plaanipäraselt, algas aasta musta auguga: liit ei suutnud plaanist kinni pidada. Miks, sellest sai Levikom teada paari kuu eest.

Põldsammu sõnul selgus, et Investoriteliit olla öelnud investoreile, et kui nad tahavad investeerida Levikomi, peavad nad investeerima Meravitasse. Ta nentis, et Levikom on võlakirjaemissiooni korraldaja ja selle eest vastutaja, ent Investoriteliidu ülesanne oli siiski asja tutvustada.

Põldsammu sõnul pole Levikom Investoriteliidult juhtunu kohta selgitusi saanud ning otsustas seega koostöö lõpetada. Küsimusele, kas ta on juhtunus pettunud, vastas Põldsamm, et tegelikult teadis Levikom juba koostööd alustades ette võimalikke riske. Need lihtsalt realiseerusid.

Investoriteliidu asutaja Swen Uusjärve nägemus asjast on teistsugune: tema sõnul kaotas usalduse Levikomi vastu hoopis Investoriteliit. "Meie sõnum oli lihtne, et makske maksuvõlg ja investoritele intressid ära ja esitage aruanded ning saame tasu osas kokkulepe ja siis jätkame," selgitas Uusjärv.

Uusjärv kinnitas, et investorid on Levikomi investeerinud üle 800 000 euro, samas Investoriteliit pole saanud lepingust tulenevat osalust [Investoriteliit kasseerib teenuse eest osa ettevõttest] ega saanud esitada ka arveid.

"Sisuliselt oleme töötanud tasuta ja see ei olnud jätkusuutlik," väitis Uusjärv, lisades, et Levikom ei maksa investoritele ka lubatud intressi.

Intressi maksmata jätmise kohta ütles Peep Põldsamm, et tegu on valega ning kõik maksed on tehtud. Ta nentis, et viimased maksed tegi Levikom investoritele küll väikse viibimisega.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755