Autor: Indrek Kald • 23. aprill 2020

Elisa: ettevõtted ja töötajad polnud Eestis kaugtööks valmis

Eriolukorrast tingituna avas Elisa möödunud kuul tasuta seadmetoe, kuhu pöördunud suur hulk kliente annab tunnistust, et Eesti ettevõtted ja asutused polnud äkitselt alanud kaugtööks valmis.

Võrreldes veebruariga teenindas Elisa seadmetugi märtsis 2,5 korda rohkem kõneminuteid.
Foto: Pixabay

Eestis märtsi keskel rakendatud eriolukord viis kontoritest kaugtööle rekordiliselt inimesi. Erakorraline kaugtöö praktiseerimine tõi kaasa olukorra, kus tehnilisi probleeme ja küsimusi esines tavapärasest rohkem.

"Eriolukorra ajal on kõnede arv olnud plahvatuslik. Esimese nädalaga teenindasime sama koguse kliente, mis varasemalt kuuga," sõnas Elisa seadmetoe juht Sigrid Ojavee.

Tema sõnul on tehniliste probleemide esinemine siiski täiesti normaalne. "Tänases olukorras tuli tõenäoliselt paljude jaoks kaugtööle minek ootamatult ja mõningate probleemidega puututi kokku esmakordselt, sest eriolukorra algul oli kõneliin täidetud rohkelt kaugtööd puudutavate küsimustega. Näiteks kuidas seadistada VPNi, arvuti kaugtöölauda ja küsimuste sekka mahtusid ka mured interneti ning tööspetsiifiliste programmide kohta," selgitas Ojavee.

Lisaks nõustas seadmetugi, milliseid tarkvaralisi lahendusi kasutada kodukontoris kolleegidega suhtlemiseks või koos töötamiseks.

Eriolukorra jooksul on peamisteks klientide teemadeks olnud:

1. Programmide seadistamine – Outlook, Windowsi esmaseadistus, viirusetõrjed ja videokõnelahendused.

2. Võrguseadistused – kuidas parandada wifi-ühendust, saada ühendust VPN-terminalidega või ühendada Playstation 4 internetti.

3. Telerite seadistused – kuidas ühendada teisi seadmeid telerite külge, rakendusi käivitada, kodukinosid liita.

Võrreldes veebruariga teenindas Elisa seadmetugi märtsis 2,5 korda rohkem kõneminuteid. "Seda ei tõsta ainult suurem hulk pöördujaid, vaid peamiselt keeruliste murede lahendamine. Üsna tihti tuleb ka kliente detailsemalt juhendada, sest sellised tegevused on väljaspool paljude mugavustsoonist. Kõnede keskmine pikkus tõusis märtsis viielt minutilt üheksa peale," täpsustas Sigrid Ojavee.

Möödunud aastal aitas Elisa seadmetugi ligi 5000 klienti tehnikaalaste murede, küsimuste ja probleemidega.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755