Autor: Indrek Kald • 22. mai 2020

End investorina esitlenud kelm püüdis petta Eesti idufirmat, nõudes lepingu "legaliseerimise" eest raha

Eesti iduettevõtjad on kokku puutunud kelmidega, kes esitlevad ennast välisinvestoritena varastatud identiteedi abil, üritades asutajatelt raha välja petta.
Hedman Partnersi advokaat Kati Pino.
Foto: Hedman Partners

"Idufirma asutajaga võttis ühendust pealtnäha usaldusväärne välisinvestor, kes soovis iduettevõttesse investeerida suurema summa. Esialgne taustauuring näitas, et tegemist on inimesega, kes on ka varem olnud aktiivne iduettevõtetesse investeerimisel," kommenteeris hiljutist juhtumit advokaat Kati Pino. Ent varsti hakkasid sündmused arenema ootuspärasest erinevalt.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755