Autor: Indrek Kald • 5. august 2020

Eestis arendatud isejuhtiv buss alustab sõite Soomes, peagi lisandub ka Kreeka

Soome autonoomsete vedude operaator Roboride alustab koostööd Eesti ettevõttega Auve Tech, et panna Tamperes sõitma Eesti isejuhtivad minibussid.
Bussi tarkvara juhib Ubuntu operatsioonisüsteem.
Foto: Marko Soonurm

"Eesmärk on tõestada, kuidas futuristlikud autonoomsed elektrimootoriga bussid saavad olla osa meie igapäeva linnaelust. Koostöös Auve Techiga asume rajama elanikele turvalist, keskkonnasõbralikku, taskukohast ja mugavat liikumisvõimalust," selgitas Roboride´i tegevjuht Tatu Nieminen.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052