Autor: Indrek Kald • 25. august 2020

Lõuna-Eesti firmat mänginud küberpätid petsid välja üle 40 000 euro

Riigi infosüsteemi ameti teatel põhjustas juulis suurima kahjuga küberintsidendi arvepettus, mis tõi Lõuna-Eesti ettevõte partnerile rohkem kui 41 000 eurot kahju.
Arvepettused töötavad endiselt.
Foto: Robert Anasch/Unsplash

"Kurjategijad kompromiteerisid esmalt meie ettevõte töötaja e-posti konto ning jälgisid tema kirjavahetust partnerettevõttega. Kui jutuks tuli arve tasumine, siis aktiviseerusid ka kurjategijad," selgitas ameti küberintsidentide käsitlemise osakonna (CERT-EE) juht Tõnu Tammer.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755