Autor: Indrek Kald • 6. aprill 2021

Aastakonverentsi peateemad: kuidas tagada IT turvalisus ja leida õiged teenusepakkujad?

IT-juhtimise aastakonverents keskendub tänavu peamistele väljakutsetele IT-juhi töös, eeskätt seoses digitaliseerimise, kaugtöö ja investeeringutega.
2018 oli IKT aastakonverentsi peateemaks digipööre, millest räägitakse ka tänavusel konverentsil.
Foto: Urmas Kamdron

18. mail Tallinnas Olümpia hotellis toimuval ja ka veebis ülekantaval sektori traditsioonilisel suurkonverentsil tulevad teemadest jutuks ka küberturvalisus, IT-alaste uuenduste viimine töötajateni, õigete teenusepakkujate valik, IT-juhi roll ettevõttes jms.

Konverentsi avasõnad ütleb moderaator Janek Rozov, siseministeeriumi IT-keskuse strateegiajuht. Järgneb 40minutiline ettekanne ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutilt riigi IT-juhtimise teemal.

Kas Eesti digitiiger on uinunud, kuidas innovatsioonile taas hoogu anda, millised on koroonakriisi õppetunnid, mis võimalusi näeb riik era- ja valitsussektori koostöös, milline on Eesti riigi IT- visioon – Andres Sutt keskendub neile küsimustele. Sellega haakuval teemal andis ta ka märtsis intervjuu Äripäeva Raadiole.

Edasi saab pooleks tunniks sõna kommunikatsiooniekspert Raul Rebane, kes räägib muudatuste kommunikeerimise väljakutsetest ning uue omaksvõtust. Selgub, miks paljud inimesed ei armasta muutusi, kuidas muutuste vastaseid ümber veenda ja kaasa tõmmata, milline on optimaalne muudatuste elluviimise kiirus ning kuidas muudatusi selgelt ja arusaadavalt kommunikeerida.

Tunnustatud ning nõutud esineja ja koolitaja Raul Rebane rääkis neil teemadel hiljuti ka Äripäeva raadios, kuulake SIIT.

Järgneb 45minutiline vestlusring sellest, kuidas viia IT-alased uuendused edukalt kõikide töötajateni. Osalevad Omniva tehnoloogiavaldkonna juht Lauri Läheb, BCS Itera ärijuht Marek Maido ja Ida-Tallinna keskhaigla IT-osakonna juhataja Raul Veeber.

Debati peaküsimuseks on IT-alane sisekommunikatsioon, muuhulgas ka see, kuidas parandada IT-spetsialistide kommunikatsioonivõimekust.

Meenutame, et sel kevadel ükssarvikuks tõusnud USA idufirma Eesti tarkvarainsenerist kaasasutaja Tanel Suurhans kinnitas hiljuti Äripäevale, et programmeerija saab järgmise suure hüppe teha siis, kui ta lisaks koodi kirjutamisele suudab edukalt ka suhelda, lugege SIIT.

Lõunapausi järgse sessiooni teemaks on turvalisus. Esmalt kõneleb IT-teaduskonna professor Rain Ottis, mida on õppida viimasel ajal Eesti ettevõtete vastu sooritatud küberrünnakutest. "Kas küberrünnak Eesti ettevõtte vastu on ühtlasi ka rünnak Eesti riigi vastu? Millist kaitset saavad ettevõtted riigilt oodata? Kes on vaenlane, kuidas teda ära tunda," tutvustab Ottis oma ettekannet.

Seejärel saab pooleks tunniks kuulajate tähelepanu ASi Oixio tegevjuht Tauno Telvik, kes räägib turvalisuse tagamisest kodukontoris. Näiteks toob ta olukorra, kuidas tagada kahe koolilapsega neljaliikmelise perekonna turvaline kodukontor. Samuti vastab Telvik küsimustele, milline on tööandja roll ja vastutus kodukontori küberturvalisuse tagamisel ning kas kohviku WiFi-võrgus on turvaline tööd teha.

Suurimaid väljakutseid riikliku küberturvalisuse valdkonnas ja koostööd erasektoriga tutvustab aastakonverentsil majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi küberturvalisuse poliitika juht Raul Rikk.

Kohvipausi järgse kolmanda sessiooni põhiteema on digitaliseerimise väljakutsed. Kuidas hinnata selle tasuvust, arutleb Columbus Eesti IT Advisory juhtivkonsultant Indrek Sabul. Muuhulgas räägib ta, millise metoodika järgi arvutada IT-investeeringute tasuvust, kuidas läbi viia edukas digiaudit ning kuidas hinnata kaudseid efekte.

Eelviimane pooltund käsitleb siseministeeriumi infokeskuse tööd, SMITi strateegilise kannapöörde õppetundidest ja väljakutsetest räägivad baasteenuste valdkonna eestvedaja Einar Laagriküll ja äriteenuste valdkonna eestvedaja Marti Lung.

IT-juhtimise aastakonverentsi lõpetab Ridango tehnoloogiajuht Mario Pauskar, kes annab nõu, kuidas teha tulemuslikku koostööd IT-teenuse pakkujaga. Kuidas valida sobivat IT-partnerit, millal on õige aeg partneri vahetuseks, kuidas jätkata koostööd töötajate vahetumisel – need on Pauskari ettekande põhiküsimused.

Täpsem info IT-juhtimise aastakonverentsist ning registreerumine siin:

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755