Autor: Indrek Kald • 15. aprill 2021

Riik andis idusektorile miljoneid ja nüüd uurib raha kadumist. "Kontrollijateks on rahaeraldajad ise"

Riikliku Startup Estonia programmi kaudu kulutatakse idusektori arendamiseks miljoneid eurosid, kuid sisejuurdlus andis selle raha kasutamise kohta hävitava hinnangu, seades kahtluse alla ka organisatsiooni endise juhi pädevuse.
Startup Estonia juht Maarika Truu.
Foto: Andras Kralla/Äripäev

Ühtlasi pidid majandusministeerium, KredEx ja ettevõtluse arendamise sihtasutus peeglisse vaatama, kuidas selline asi sai juhtuda ning kes ja kuidas peaks Startup Estonia miljonite kulutamist auditeerima. Teemat arutanud KredExi nõukogu küsis ka politseist, kas on põhjust kriminaalasja algatamiseks, kirjutab Äripäev.

Aruandes kirjutatakse, et kuigi sügisest lapsehoolduspuhkusele jäänud Startup Estonia juht Maarika Truu oli idufirmade teemadel väga kompetentne, oli tema teadmistes ja oskustes finantsjuhtimisest märkimisväärseid puudujääke. See aga viis teadmatuseni üksuse tegelikust finantsseisust ning ülekulutamiseni enam kui 1,3 miljoni euro ulatuses, mille avastas Startup Estonia uus juht.

Loe pikemalt Äripäevast:

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755