Autor: ITuudised.ee • 22. aprill 2021

„Naised tehnoloogias“ – kurb, et sellist konverentsi üldse vaja on

Miks küündib naiste osakaal Eesti IT-ettevõtetes vaid 20%ni ja sektori tasuvamatel töökohtadel kõigest 10%ni? Miks on tehnoloogia valdkonnas süvenenud soolised stereotüübid ja milline on siin haridussüsteemi roll? Nendele küsimustele otsis vastuseid täna toimunud virtuaalkonverents „Naised tehnoloogias“, mille korraldasid Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor, Telia Eesti ja Ülemiste City.
Tänane virtuaalkonverents "Naised tehnoloogias". Parajasti räägib IT-visionäär Taavi Kotka.
Foto: Karli Saul

„Usk tehnoloogia võimaluste piiritusse on teinud meie väikesest riigist suure e-Eesti. Meid peetakse maailmas eestvedajaks ja eeskujuks. Meid teatakse. Meil on kõige rohkem ükssarvikuid elanikkonna kohta,“ märkis peaminister Kaja Kallas videopöördumises. „Samas on nukker, et „Naised tehnoloogias“ konverentsi üldse vaja on. Ja ometi on vaja, sest vaid viiendik Eesti IT-spetsialistidest on naised. Pole ühtegi objektiivset põhjust, miks see niimoodi peaks olema. Sugu ei määra, kui hästi ja pühendunult inimene töötab. Loeb ainult see, mis on peas ja südames.“

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052