Autor: Indrek Kald • 24. mai 2021

Ragnar Sass: Valgevene hävitab IT-sektori, lahkunud on kümneid tuhandeid arendajaid

Mitut valgevenelaste loodud IT-firmat rahastava Ragnar Sassi sõnul soovib Valgevene valitsus hävitada oma startup- ja IT-sektori. "Üldiselt on jõutud sellesse faasi, kus inimesed ei näe enam muud alternatiivi kui riigist lahkuda," selgitas ta.

Ragnar Sass
Autor: Andres Haabu

Sassi sõnul on Valgevenest lahkunud juba kümneid tuhandeid arendajaid. "Viimaste sündmuste tõttu on selge, et talentidel on sinna riiki jäämine väga riskantne. Nii on väga raske õigustada otsust investeerida firmasse, millel on märkimisväärne osa töötajatest Valgevenes," rääkis ta Äripäevale.

Kuigi eilne Ryanairi lennuki riiklik kaaperdamine oli pretsedenditu isegi Valgevene standardite järgi, toonitas Sass, et Baltimaade naaberriigis on toimunud veel mitmeid äärmuslikke juhtumeid, mis pole aga nii suurt Lääne ajakirjanike tähelepanu saanud. "Näiteks suleti äsja viimane sõltumatu uudistekanal Tut.by ja startup-keskus Imaguru," selgitas Sass.

Valgevene sundis eile jõuga ähvardades Minskis maanduma Ateenast Vilniusesse lennanud Ryanairi reisilennuki, et vahistada seal viibinud võimukriitiline ajakirjanik Raman Pratasevitš, kes elas Leedus.

Mille järgi on Ragnar Sass valinud Valgevene idufirmasid oma portfelli ning mida arvavad värsketest sündmustest teised Valgevenega seotud ettevõtjad, loe pikemalt Äripäeva veebist:

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112