Autor: ITuudised.ee • 18. märts 2022

Kevadine IT-juhtimise aastakonverents pakub osalejaile unikaalseid kogemusi ja soovitusi

Tänavune IT-juhtimise aastakonverents keskendub kolmele päevakajalisele teemale, pakkudes saalis viibijaile ja veebi kaudu osalejaile hulgaliselt kogemuslugusid ning nõuandeid.
IKT aastakonverentsil 2021 autasustati ka edukamaid ettevõtteid, fotol vasakult Elena Kuzmina (ITM Trade), Martti Kuldma (Pipedrive), Siim Viidu (Twilio), Sami Seppänen (Elisa), Kaur Virunurm (Dexatel), Linnar Viik (Mobi Solutions). Paremal ürituse moderaator Hando Sinisalu.
Foto: Raul Mee

17. mail Tallinnas Mustamäe Apollo kinos toimuval aastakonverentsil vaadatakse esmalt suurt pilti – Eesti riigi ja Eesti ettevõtete IT olukorda, väljakutseid ja visioone, samuti analüüsitakse globaalseid trende digitaliseerumise valdkonnas.

Seejärel antakse praktilisi näiteid kaugtöö ja -teenuste juurutamise kohta, sest viimased paar COVIDi aastat on selles valdkonnas kutsunud esile väga kiire arengu.

Päeva lõpp keskendub küberturvalisusele – praegusel sõja ajal eriti olulisele teemale. Kuna peamine turvarisk on inimene ehk kasutaja, otsitakse lahendusi, kuidas kasutajate käitumist riskivabamaks muuta.

Konverentsi avab ülevaatega Eesti IT-sektori hetkeolukorrast, väljakutsetest ja lahendustest ITLi president, tarkvarafirma Flowit Estonia OÜ juht Juhan-Madis Pukk. Seejärel esitab Eesti riigi IT visooni majandus- ja kommunikatsioonimisteeriumi värske asekantsler Luukas Ilves. Digitaliseerimise väljakutsetest ehk kuidas panna äri ja IT omavahel paremasse kooskõlla, räägib aastakonverentsil välisesineja, kes hetkel on veel kinnitamisel.

Pärastlõunase sessiooni teemaks on kaugtöö ja -teenused. Esmalt tutvustavad notarikandidaat Katrin Sepp ning registrite ja infosüsteemide keskuse (RIK) notariaadi talituse juhataja Robin Lõo notariaalse kaugtõestamise projekti juurutamist. Samamoodi jagab Confido kliinilise kaugteenuse osakonna juht Kärt Kukk kaugmeditsiini teenuse projekti kogemusi ja õppetunde.

Päev jätkub vestlusringiga teemal, kuidas sujuvalt korraldada kaugtööd. Arutelus osalevad Elisa Eesti tehnoloogiaüksuse juht Toomas Polli ja SEB Eesti tootearenduse juht Darvet Kõdar.

Kolmas sessioon käsitleb küberturvalisust. Kuidas panna töötajad (küber)riskivabalt käituma, õpetab kasvustrateeg ning kunagine IT-ettevõtja Indrek Saul. Küberturvalisusest kübersõja olukorras ehk kuidas ennast kaitsta, sellest räägivad aastakonverentsi lõpetavas vestlusringis Orkla Eesti IT juht Allar Bernard ning maksu- ja tolliameti infoturbejuht Thea Sogenbits.

Lisainfo ja registreerumine:

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052