Autor: ITuudised.ee • 2. november 2022

Äripäev otsib uusi IT-inimesi. "Peab olema leiutaja mõttelaad, tahtmine maailma muuta"

Äripäev otsib korraga mitmesse eri rolli IT-eksperte ja andmeanalüütikuid, sest "digitaalsed ärid arenevad pöörase kiirusega," nagu kinnitab Äripäeva IT-juht Toomas Jõgi.
Äripäeva IT-juht Toomas Jõgi.
Foto: Erakogu

Eelisseisundis on leiutaja mõttelaadiga inimesed, kel on ka tahtmine maailma muuta.

Küsimustele vastab Äripäeva IT-juht Toomas Jõgi:

Mis eristab Äripäeva kui töökeskkonda teistest ettevõtetest-asutustest?

Äripäev on tõeliselt põnev koht, kus töötada. Oleme küll pea kolmesaja töötajaga ettevõtte, kuid seejuures püüame mõelda, tegutseda ja areneda kiiresti ja paindlikult nagu start-up. Meie juhtimistruktuur on suhteliselt õhuke ja iga töötaja saab olla suurte, ettevõtet ja meie kliente mõjutavate otsuste tegemisele väga lähedal ja kaasa rääkida. Ning loomulikult – Eesti kõige ägedamad kontoriruumid!

Milliseid tööalaseid väljakutseid on meil pakkuda? Mis mõjuga see töö on, kuhu praegu inimesi otsitakse?

Äripäeva digitaalsed ärid arenevad pöörase kiirusega. Meie lugejate, kuulajate ning koolitustel ja konverentsidel osalejate huvi digiteenuste vastu aina kasvab ning sellega koos ka meie vajadus erinevate digiäriga seotud juhtide ja spetsialistide järele.

Hetkel otsime oma meeskonda tarkvaraarenduste projektijuhte, kes oleks vahelüliks meie äripoole ja tarkvaraarenduspartnerite vahel. Projektijuhi ülesanne on kaardistada erinevad äripoole vajadused ja need seejärel arendajate keelde panna ning jagada konkreetseteks arendusülesanneteks. Projektijuht kannab hoolt, et need arendusülesanded tähtaegselt, nõuetele vastavalt ja planeeritud eelarve raames tehtud saaksid.

Lisaks ootame oma meeskonda juurde andmeanalüütikuid. Toodame ise ja korjame klientidelt oma igapäevatöös tohutu koguse andmeid. Aalüütikute peaülesanne on leida pidevalt uusi võimalusi, kuidas seda meeletut andmehulka meie äris paremini ära kasutada, eesmärgiga pakkuda meie klientidele veelgi paremaid tooteid ja teenuseid.

Samuti vajame uudismeedia arendusjuhti. Ta veab meeskonda, mille ülesanne on pidevalt mõelda sellele, kuidas aripaev.ee, dv.ee ja meie 20+ väiksemat veebisaiti oleks oma vormilt ja tehnilistelt lahendustelt kaasaegsed ning UI/UX mugav ja kasutajasõbralik.

Kõik need ametikohad mõjutavad otseselt seda, kui rahulolevad on rohkem kui 100 000 meie digiteenuste kasutajat.

Keda eeskätt peaks ÄP IT-alased tööpakkumised puudutama?

Uudismeedia arendusjuhina näeme eelkõige inimest, kellel on suur huvi digitaalse meedia vastu. Kes tunnetab, milline lahendus on kasutajasõbralik ja kaasaegne. Kellel on silma eristamaks, mis on ilus ja mis mitte. Edukal arendusjuhil peab olema leiutaja mõttelaad, tahtmine maailma muuta.

Tarkvarararenduse projektijuhtide olulised omadused on korrektsus, mõõdukas pedantsus, süsteemsus. Kasuks tuleb kindlasti arusaam tarkvaraarenduse protsessidest, projektijuhtimise metoodikatest ning projektijuhtimistarkvarade kasutuskogemus.

Ideaalne andmeanalüütik on samuti leiutaja – inimene, kel vaadates otsa miljonitele kirjetele sadades andmetabelites, tekib peas vähemalt kümme mõtet, kuidas neid andmeid parema tulemuse saavutamiseks ära kasutada.

Vaata täpsemalt siit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755