19. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TransferWise tegi Inglismaal suure sammu

TransferWise`i asutajad Taavet Hinrikus ja Kristo Käärmann.
Foto: Eiko Kink
TransferWise sai esimese finantstehnoloogia ettevõttena otsese ligipääsu Inglise Keskpanga pankadevahelisele maksete süsteemile, vahendab Financial Times.

Selle sammuga püüavad regulaatorid ja valitsus parandada konkurentsi Suurbritannia finantssektoris.

Varem pole ühtegi firmat peale pankade süsteemile ligi lastud. See võimaldab teha makseid ilma kommertspanga osaluseta.

Transferwise’i tegevjuht Kristo Käärmann ütles, et ligiääs võimaldab neil ülekandeid kiiremini teha ning kulusid vähendada. Ettevõte on viimastel kuudel ülekandetasusid agressiivselt vähendanud, mille eesmärk on mahtude suurendamine. Käärmann ütles, et maksesüsteemist saadav kasu kantakse üle klientidele.

Inglise Keskpank teatas juba eelmise aasta suvel, et tahab oma maksesüsteemi ka teistele firmadele avada. „Konkurentsi ja innovatsiooni stimuleerimisega suurendame mitmekesisust. Riske maandavad maksetehnoloogiad parandavad finantsstabiilsust ning on kasulikud tarbijatele,“ ütles keskpanga juht Mark Carney toona.

Käärmann ütles, et Inglise Keskpank on sellel teemal palju ära teinud ning teised riigid peaks eeskuju võtma. „Ma arvan, et see on küsimus, mida me peaks Föderaalreservilt küsima. Nad on oma süsteemi kiiremaks teinud ning võimaldavad ka koheseid makseid, aga miks peaks seda saama kasutada ainult pangad,“ küsis ta.

Allikas: Äripäev

Autor: Mait Kraun, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755