Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 20. september 2023

Rahapesuga võitlemise tarkvara ja AI luubi all IKT suursündmusel Riias

Riias esineb ka Eesti idufirma Salv asutaja Taavi Tamkivi.
Foto: Andras Kralla/Äripäev
Balti riikide äritehnoloogia suursündmusel RIGA COMM 2023 kohtuvad 5. ja 6. oktoobril Riias IT- ja äriarenduse spetsialistid, et arutleda uusimate äritehnoloogiatrendide teemal.

Riias toimuva konverentsi esimesel päeval võtab pealaval õigustehnoloogiate plusse ja miinuseid arvustada ka rahapesuga võitlemiseks mõeldud tarkvarafirma Salv asutaja Taavi Tamkivi, kes kuulub ka Eesti finantssektori esindusorganisatsiooni FinanceEstonia nõukokku. Varem on Tamkivi töötanud nii Wise'i, Skype'i ja BigBanki meeskonnas. RIGA COMM 2023 konverentsil on tänavu üles astumas vähemalt kümme IKT-sektori juhti ja tippspetsialisti Eestist.

Kokku tuleb tänavusele RIGA COMM 2023 suurkonverentsile ja messile igi sada IKT-lahenduste arendajat ja pakkujat enam kui kümnest riigist. Sündmuse 12 konverentsil astub kahe päeva jooksul lavale üle 180 esineja kümnelt maalt.

Pealava

RIGA COMM 2023 pealaval toimuvad tulised arutelud ja põnevad esitlused kahel päeval. Tänavused peateemad on: tervishoiutehnoloogad, digitaalne jätkusuutlikkus, kvant- ja õigustehnoloogia.

Digiteerimise aruteludes löövad kaasa esindajad järgmistest organisatsioonidest: Cognizant, Cobalt, Accenture, Bolt, Swedbank, Moller Auto, RB Rail, Jeff app, Latvijas dzelzcelš, Baltic No-Coders jt.

Kui soovite rohkem teada saada Aasia turu ja sinna sisenemise kohta, tulge kindlasti 5. oktoobril konsultatsioonifirma Dezan Shira & Associates Euroopa äriarendusjuhi Riccardo Benussi esitlusele.

Samuti soovitame kuulata innovatsioonispetsialisti Thomas Anglero ettekannet, kui soovite ette võtta oma äri suuremas mahus arendamise. Ta paljastab, kuidas leida motivatsiooni murranguliseks innovatsiooniks ja navigeerida väga võimalusterohkes tehisintellektimaailmas. Ta on kirjutanud ka AI-teemalise raamatu. Programm: https://rigacomm.com/program/

Tehisintellekti ja masinõppe kasutusvaldkonnad ja nende piiratus

Masinõppelahendused aitavad igal ettevõttel tegevusi efektiivsemaks muuta, kulusid vähendada ja innovatsiooni juhtida. Edukate lühi- ja pikaajaliste tulemuste saavutamiseks on vaja masinõppelahendusi õigesti kasutada. Tehisintellekti (AI) ning masinõppe võimekuste ja piiridega saab tutvuda konverentsi Future laval, mille ettekanded said kokku pandud koosöös Intelligent Machines Riga kogukonnaga.

Konverentsi ja messi RIGA COMM 2023 tänavused peateemad on: tuleviku tervishoiutehnoloogad, digitaalne jätkusuutlikkus, kvant- ja õigustehnoloogia.
Foto: RIGACOMM

Rahanduse tulevik ehk finantstehnoloogiad

Messi esimesel päeval ehk 5. oktoobril toimub Wallester Executive laval fintechi konverents, mille avab advokaadibüroo Ellex Klavinši assotsieerunud partner Marta Cera. Ta räägib viimastest uudistest ja digitaalse euro mõjust maksesüsteemidele. Wallesteri eksperdid esitlevad kohandatavaid füüsilisi ja virtuaalseid kaarte ning firma mobiilirakendust, millega saab esitleda oma ettevõtte identiteeti ja kasvatada kliendilojaalsust.

Päeva jooksul saavad konverentsi külastajad teada kõige värskematest uudistest finantstehnoloogia sektoris ning finantspettuste vastu võitlemiseks mõeldud lahenduste. Uuri lähemalt: https://rigacomm.com/program/

Küberturvalisus eelkõige

6. oktoobril räägivad Wallester Executive laval küberturvalisuse eksperdid firmadest Asus, Nextcloud, Cytanic, KyberX jt. Esinejad tutvustavad küberturvalisuse trende, tööriistu, lahendusi ja strateegiaid, mida saab kasutada küberrünnakute riskide minimeerimiseks. Samal ajal näitab firma Cytactic partner Menny Barzilay vääraid viise küberjulgeolekukriiside haldamiseks, arutades ja analüüsides parimaid praktikaid, et aidata publikul mõista, mida oleks võinud parema tulemuse nimel teha teisiti. Programm: https://rigacomm.com/program/

Web3 ja tema juhtimine

Web3 konverents toob kokku eksperdid airBalticust, Läti Pangast (Bank of Latvija), Läti Plokiahela Assotsiatsioonist (Latvijan Blockchain Association) jt Balti riikide firmadest. Räägitakse NFT ja digitaalsete varade olulisusest digimaailmas, plokiahelast ja finantssüsteemidest Baltikumis ning Web3 projektide arendamise tegelikust väärtusest. Lisateavet Web3 konverentsi kohta leiate aadressilt: https://rigacomm.com/program/

Digitaalsed turunduse ja müügikeskkonnad

Avasta uusimad ja tõhusamad digitaalse turunduse ja müügi tööriistad ja strateegiad RIGA COMMi konverentsil, mis toimub Salesforce & LeverUP Digital laval. Bite Telecomiga jõud ühendanud Salesforce'i ja LeverUPi partnerid räägivad kliendi käitumise mõjutamisest ostuprotsessi erinevates etappides.

Digital Matteri tegevdirektor Uldis Vītiņš arutleb tõhusama reklaamimise üle Läti digimeedias. Konverentsil osalejad kuulevad digitaalse turunduse uusimatest trendidest ning saavad võimaluse mõtteid vahetada ka näiteks järgnevate firmade esinadatega: Panic Studio, Surfshark, Bolt, Salesforce, LeverUP jt.

E-kaubanduse konverents toimub ürituse teisel päeval ja selle raames on võimalik õppida ka seda, kuidas oma toodet Amazonis edukalt müüa. Oma kogemusi jagab INNELSi tegevjuht Marks Daniels Zalomajevs. LeverUP ja Bite Telecom tutvustavad uuringut ja kogemuslugusid turunduse isikupärastamise kohta veebikaubanduses. Üksikasjaliku Salesforce'i & LeverUP Digitali lava programmi leiate aadressilt https://rigacomm.com/program/

Virtuaalse ja füüsilise maailma ühendamine

RIGA COMM 2023 konverentsil naaseb omaette laval suure teemana ka aastase pausi teinud IoT & Robotics konverents, kus selliste firmade nagu: Getic, 1NCE, ABB, Ruijie Networks eksperdid jagavad oma teadmisi asjade interneti ja robootika trendidest ning nende valdkondade arenguraskustest. Näiteks iseteeninduslikke müügiautomaate või kauplusi avatakse maailmas üha enam, mis tähendab ka iseteeninduslike kaupluste ja müügipunktide tehnoloogiate edusamme. Selles vallas tegutseva Grab2Go tehnoloogiajuht Ago Mõlder räägib nende välja töötatud lahendusest. 0G Balticsi asutaja Eric Brisset selgitab, kuidas tulemuslikult väikevõimsuslikku laivõrku (LPWAN) kasutada. Põhjalikumat Future stage programmi vaata: https://rigacomm.com/program/

Personalijuhtimise tehnoloogiad

airBalticu personaliosakonna vanemasepresident Alīna Aronberga avalikustab Riga COMM konverentsi esimesel päeval laval Smart uuringu tulemused, kuidas parandada töötajate liikumist plokiahela tehnoloogia abil. Uute töötajate oma ettevõttesse integreerimise automatiseerimisest räägib ka tehnoloogiaettevõtte Elva kasutatavuse analüütik ja ekspert Artūrs Banga. Firmade EY, Reiz Tech ning Mindletic eksperdid arutlevad põhjalikult personali optimeerimise, töötajate efektiivsuse ja nende tööheaolu parandamise teemadel.

Laialdased karjäärivõimalused nii naistele kui ka meestele IKT-sektoris

RIGA COMM 2023 konverents pühendab eraldi lava juba viiendat aastat ka fookusele: Women in Tech, julgustades rohkem naisi tehnoloogiavaldkonnas karjääri tegema. 6. oktoobril jagavad laval Smart oma kogemusi IT- ja tehnoloogiasektori väljakutsetest ja võimalustest Google’i, Solaride’i ja teiste suurettevõtete esindajad. Konverents toimub koostöös Riga TechGirls kogukonnaga. Programm: https://rigacomm.com/program/

RIGA COMM 2023 konverentsi messil on osalejaid 10 riigist

Paljude erinevate konverentside kõrval toimub kahel päeval ka suur tehnnoloogiamess, mis toob kokku ligi 100 IKT-lahenduste arendajat ja pakkujat vähemalt 10 riigist.

Leidke teile sobiv tehnoloogiline lahendus valdkondades, mis ulatuvad ettevõtte turvalisusest ja majasisestest toimingutest kuni erinevate veebikaubanduse, fintechi ja isegi tehisintellekti lahendusteni. Wallester, LeverUP, Verifone, Tet, CRC, ESET, DocLogix, Paessler, Confero Technologies, Mitigate, 3RTechnology, Asus, Smart-ID ja paljud teised ettevõtted esitlevad messil oma uusimaid tehnoloogiaid ja tooteid. Uuri osalejate kohta lähemalt: https://rigacomm.com/et/category/participant-news/

Riga COMM 2023 konverentsid ja messi korraldab rahvusvaheline messiettevõte BT 1 koostöös partneritega: Wallester, Salesforce, LeverUP, Delfi, ESTO, Intelligent Machines Riga, Riga TechGirls, Äripäev, Asia Briefing, LTRK jt.

Piletid on saadaval veebis ja neid müüakse ka kohapeal. Ürituse lähenedes pileti hind tõuseb. Pileteid saab osta siit: https://rigacomm.com/get-tickets/ Sooduskoodiga "ARIPAEV" on piletid 10% soodsamad.

RIGA COMM 2023 suurürituse toimumisaeg:

5. oktoober kell 10.00–17.00

6. oktoober kell 10.00–17.00

Toimumiskoht: Ķīpsala rahvusvaheline messikeskus (aadressil Ķīpsalas iela 8, Riia, Läti)

Jälgi RIGA KOMMI uudiseid:

linkedin.com/company/rigacomm

twitter.com/RigaComm

facebook.com/RigaComm

instagram.com/riga_comm/

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755