Autor: Merlin Mägi • 18. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CV Keskus: kõrgeimat palka küsib tarkvarainsener

CV Keskuse viimasest IT-sektori palgaülevaatest selgub, et kõrgeimat brutopalka küsivad tarkvarainsenerid.

„Kuna antud valdkonnale avaldab tugevat mõju rahvusvaheline palgakasv, küsib kogenud tarkvarainsener julgelt ka 4000-eurost brutopalka,“ kommenteeris CV Keskuse värbamisosakonna juht Renita Käsper.

Ta lisas, et veelgi enam on tööotsijad teadlikud valdkonna tööjõupuudusest ning seepärast tunnevad nad end palgaläbirääkimistel värbamisprotsessis vägagi enesekindlalt. "Palgaralli ei saa aga lõputult kiires tempos edasi kasvada ning seepärast pööravad IT-valdkonna tööandjad täna väga suurt tähelepanu ka tööandja maine kujundamisele. Proovitakse selgelt turul eristuda huvitava töö ja keskkonna poolest, et ligi meelitada noore generatsiooni spetsialiste, mis võib omakorda lähiajal viia hoopiski tööandja nö. brändingurallini. Uuringud on näidanud, et uutel põlvkondadel on töökoha valikul teistsugused kriteeriumid ning nendega tuleb ka tööandjatel arvestada," tõdes Käsper.

CV Keskuse ihaldusväärseimate tööandjate uuringust selgus, et IT-valdkonna tööandjate seas hinnati enim seda, et töötajad on hästi tasustatud (28,3%), ettevõtetes on rahvusvahelised arenguvõimalused (20,3%) ning töötajad on innovaatilised ja ettevõtlikud ning neil on võimalused oma ideed ellu viia (19,9%). Lisaks hinnati IT-valdkonna tööandjate seas kõrgelt ka seda, et töötajatel on võimalus teha karjääri ning neil on igapäevatöös piisavalt väljakutseid (16,1%).

CV Keskuse viimane tööturu-uuring näitas, et 44,8% IT valdkonna tööandjatest kavatses uuel poolaastal palgataset tõsta.

Eesti IT-valdkonna eripäraks on CV Keskuse andmetel see, et enamik tööandjaid ning ka tööotsijaid ise ei soovi kergekäeliselt avalikustada oma palganumbrit. IT-valdkond on palkade avalikustamisel teistest valdkondadest tunduvalt tagasihoidlikum ning palganumber on avalikustatud alla 10%-l valdkonna tööpakkumistest. Seega ei küündi ka keskmised palgastatistikad tööportaalides nendele tasemetele, kus värvatakse kogenud tippspetsialiste ning -juhte. Pigem toob keskmine palgastatistika antud valdkonnas välja turule sisenevate ning tagasihoidlikumate kogemustega tööotsijad.

Palgastatistikat vaadates peab jälgima, et üks ja sama ametinimetus võib ettevõttest lähtuvalt omada IT-valdkonnas väga erinevat vastutusala. Seepärast uurivad antud valdkonna tööotsijad varakult välja tööpakkuja palgapakkumise, et näha, kas tegemist on konkurentsivõimelise numbriga või mitte.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052