10. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rovio saab uue juhi

Angry Birds
Foto: EPA
Soome ettevõte Rovio, kes on maailma ühe populaarsema mängu Angry Birds autor, saab uue juhi.

Endine juht Pekka Rantala, kes juhatas Rovio vägesid vaid ühe aasta, astub ametikohalt tagasi. Rantala juhiks olemise ajal tegi ettevõte läbi restruktureerimise, mis hõlmas ka paljude töökohtade kaotamist.

Alates uue aasta algusest saab Rovio uueks juhiks ettevõtte endine õigusspetsialist Kati Levoranta.Ühtlasi on teada, et Rovio plaanib varasemast rohkem iseseisvust anda ettevõtte kahele suuremale divisjonile: mängu- ning meediaosakonnale. Meediaosakonda hakkab juhtima Rovio endine juht Mikael Hed, mängudeosakonna juhiks määrati Wilhelm Taht.Ettevõtte üks omanikke Kaj Hed lausus Reutersile, et Rovio varem juurutatud tsentraliseeritud süsteem tõi kaasa liiga aeglase otsustamise. „Kuna endine juht polnud enam kõige firmas toimuvaga otseselt seotud, tundis Rantala, et see töö pole enam tema jaoks,“ selgitas Hed.Angry Birds loodi 2009. aastal, tegu on kõigi aegade enim allalaetud äpiga. Kuigi viimastel aastatel pole ettevõte erilist minekut enam näidanud, loodetakse, et uue aasta märtsis välja tulev 3D-film puhub ettevõttele taas elu sisse ning toob endaga kaasa mitmete uute litsentsilepingute sõlmimise.

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052