Autor: ITuudised.ee • 29. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa Eesti aastakäive kasvas 0,2%

Elisa Eesti juht Sami Seppänen.
Foto: Raul Mee
Elisa Eesti mullune käive ulatus 95,4 miljoni euroni, mis on 0,2% suurem kui aasta varasem tulemus. Kasumlikkus kasvas, kinnitas firma juht Sami Seppänen.

Samas Elisa ärikasumi marginaal ehk EBITDA suurenes võrreldes aasta varasemaga tasemelt 26,5% tasemeni 31,4%.

Elisa juhi Sami Seppäneni sõnul on ettevõtte valikud ja strateegia konkurentsivõime ja klientide rahulolu kasvatamisel osutunud õigeks, sest nii kliendirahulolu, klientide arv kui ka kasumlikkus on kasvanud.  "Kliendirahulolu on Elisale väga oluline näitaja, sest rahulolev klient tuleb ja jääb Elisasse ning see on omakorda alus sellele, et ettevõte saab olla kasumlik," selgitas ta pressiteates.

Elisa kliendibaas kasvas mullu ligi tuhande kliendi võrra, ulatudes aasta lõpus 668 000 kliendini. Erakliendi turuosas liidripositsioonile tõusmisel on olulisimat rolli mänginud numbriliikuvus - kliendid on mobiiltelefoninumbri üleviimisel ühest võrgust teise eelistanud enim Elisat ja otsustanud Elisa võrku ka jääda.

Seppäneni sõnul toob Elisa turule vajaduspõhiseid teenuseid ja nutitrendikaid seadmeid. "Näitena saab siinkohal tuua Elisa Raamatu teenuse, 2015. aastal ametlikuks Apple’i koostööpartneriks saamise, tänu millele kasvas klientide rahulolu Elisaga veelgi. Ka möödunud aastal turule jõudnud Nutikindlustus, mis kaitseb klientide nutiseadmeid füüsiliste kahjustuste, pahavara ja varguste eest, on jõudnud klientide meelisvalikusse," rääkis ta.

"Mainimata ei saa jätta ka möödunud aasta lõpus koostöös Microsoftiga turule jõudnud Elisa Pilvekontori teenust, mille kliendid on vastu võtnud üle ootuste hästi," lisas Seppänen.

Elisa Eesti emafirma on noteeritud Helsingi börsi suurte ettevõtete nimekirjas. Elisa teenindab Põhjamaades ligikaudu kaht miljonit klienti.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755