26. aprill 2016
Jaga lugu:

Eesti IT-ettevõtete delegatsioon otsib Edinburghis koostöövõimalusi Šotimaaga

Foto: Eesti Suursaatkond Londonis

Suursaadik Lauri Bambuse juhtimisel külastab 25.-26. aprillil Eesti IT-ettevõtete äridelegatsioon Edinburghi. Visiidi eesmärk arendada Eesti ja Šotimaa koostööd e-valitsemise, küberjulgeoleku ja targa linna lahenduste vallas. „Šoti pool on näidanud üles elavat huvi Eesti e-riigi lahenduste vastu. Samas on ka Eestil šotlastelt palju õppida,“ märkis suursaadik.

Londoni saatkonna majandusdiplomaat Mare Tropp rõhutas, et Eesti kogemuse tutvustamisel on oluline mitte keskenduda selle unikaalsusele, vaid pigem tuua näiteid, kuidas meie e-teenuseid on edukalt üle võetud ning kohandatud teistes riikides. „Reaalsete koostöövõimalusteni jõudmisele aitab oluliselt kaasa Eesti ettevõtete valmisolek arvestada piirkonna eripäradega ja pakkuda e-lahendusi just Šotimaa jaoks prioriteetsetes valdkondades,“ selgitas majandusdiplomaat.

26. aprillil toimub Eesti e-teenustele pühendatud äriseminari Edinburghi Ülikoolis, millest võtavad osa Šoti avaliku sektori ja ettevõtete esindajad. Edinburghi Ülikool on juhtiv IT-alane teadusülikool Suurbritannias. Koostöös Tartu Ülikool ja Tallinna Tehnikülikooliga on ette valmistamisel tippkeskuse rajamine, mis peaks oluliselt kasvatama Eesti IT-alase teadus- ja arendustegevuse rahvusvahelist konkurentsivõimet ning kiirendama uute tehnoloogiate loomist.

25. aprillil avas Eesti suursaadik Edinburghis asuvas Suurbritannia suurimas tehnoloogiainkubaatoris Codebase töötoa, kus Eesti ettevõtted Mooncascade ja Mobi Lab koos Šoti partneriga tutvustasid skaleeritavuse põhimõtet tehnoloogias ja ettevõtluses.

Šotimaad külastavasse äridelegatsiooni kuuluvad viie ettevõtte - Datel, Mooncascade, Mobi Lab, Nortal ja PwC Legal Baltics - esindajad. Visiiti ja ürituste läbiviimist toetavad Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit ning ettevõtted.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt