6 mai 2016

Välismeedia: pisike Eesti on tehnoloogiavallas maailma parim

Foto: Pixabay

Üks väikene Balti riik, Eesti, on oma tehnoloogiliste saavutuste poolest eeskujuks kogu maailmale, kirjutab kolumnist Jurica Duimovic MarketWatchis. Äripäeva ajakirjanik Indrek Mäe toob rahvusvahelises ajakirjanduses ilmunud arvamusloo Eesti lugejateni.

Duimovic kirjutab, et väikeriik Eesti paistab oma Ida-Euroopa naabrite hulgast silma arenenud majanduse ning kõrge elatustaseme poolest. Tegemist on tehnoloogiaparadiisiga, mis pole ainult Skype’i sünnimaa, vaid kus on peidus palju rohkemat.

Loetledes ära Eesti  kõrgtehnoloogiliste hüvedena hääletamise, digitaalselt allkirjastamise, tuludeklaraktsioonide esitamise, lisab autor ka asjaajamise lihtsuse, mis mujal võib võtta päevi ja Eestis ainult mõne kliki tegemise aja.

Start-up’ide statistikat kommenteerides märgib Duimovic, et võib küll tunduda, et kvantiteet ületab kvaliteedi, aga tegelikult on häid näiteid ka edukateks suurettevõteteks kasvanud idufirmadest - Skype, Transferwise, Pipedrive, Cloutex, Click & Grow, GrabCAD, Erply, Fortumo, Lingvist ja paljud teised.

Lisaks märgib kolumnist, et eestlased võivad uhked olla e-residentsuse üle – kui Sa soovid asutada Eestisse ettevõtet, siis on Sul kõvasti vedanud. Sa ei pea pakkima kotte ja kohale sõitma, vaid saad seda teha interneti teel. Iga Eestis ettevõtte registreerunu saab ligipääsu kõigile riigis pakutavatele online-teenustele, mida eestlased on nautinud juba kümnendeid. Nende hüvede hulka kuuluvad e-pank, digiallkirjastamisõigus ja palju muud.

Milliseid näiteid autor veel toob ja mida saavad nii USA kui ülejäänud maailm Eestilt õppida loe lähemalt Äripäevas avaldatud artiklist.

Jaga lugu:
Seotud lood
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Indrek Kald
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 105
Kertu Karner
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112