Autor: ITuudised.ee • 14. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EY maailma aasta ettevõtja 2016 galal esindasid Eestit IT-innovatsiooni ettevõtted

Foto: Ernst & Young Baltic AS
11. juunil Monacos toimunud suurejoonelisel EY World Entrepreneur Of The Year galal kuulutati maailma aasta ettevõtjaks 2016 Austraalia mänguasjatootja Moose Enterprise juht ning omanik Manny Stul. Eestit esindas võistlusel tarkvaraarenduse ettevõtte ZeroTurnaround juht Jevgeni Kabanov ja kohal oli ka EY ettevõtluskiirendisse valitud Erki Lipre.

Manny Stul võttis Moose’i juhtimise üle 2000. aastal, mil ettevõttes töötas vaid kümme inimest, järgneva 16 aasta jooksul on ettevõtte käive kasvanud 7200%. Stuli juhtimise all on Moose Enterprise arenenud globaalse tähtsusega ettevõtteks, mis täna on suuruselt neljas mänguasjatootja Austraalias ning müüginumbritelt kuues mänguasjamüüja USA turul. Moose Enterprise’i valmistatud mänguasju müüakse enam kui 80 riigis üle maailma.

„Manny Stuli on kirjeldatud kui „ehedat ettevõtjat“ ja seda eelkõige tema oskuse tõttu viia ettevõte katastroofi äärel olevast seisust globaalselt kõige edukamate hulka,“ rääkis Eestis aasta ettevõtja osavõistlust korraldava Ernst & Young Baltic ASi partner Ranno Tingas. „Viimati seisis ettevõte murrangu äärel 2007. aastal, kui selgus, et Moose Enterprise’i partner on mänguasjade valmistamisel kasutanud lastele ohtlikke kemikaale ning ettevõttel tuli miljoneid tooteid globaalselt turult tagasi kutsuda. Kuid nad tulid sellest seisust edukalt välja. Mullu pälvis Moose’i toodetud populaarne Shopkins tegelaste sari USA Mänguasjade Tootjate Assotsiatsioonilt „Tüdrukute aasta mänguasja“ tiitli.“

Manny Stuli kõrval kandideeris rahvusvahelisele EY World Entrepreneur Of The Year tiitlile kokku 55 ettevõtjat 50 riigist. Eestit esindas võistlusel mullu EY Eesti Aasta Ettevõtjaks tituleeritud tarkvaraarendusettevõtte ZeroTurnaround juht ning omanik Jevgeni Kabanov. Kohal oli ka Ridango juht Erki Lipre, kes valiti mõned kuud tagasi noori ettevõtjaid toetavasse audiitor- ja konsultatsioonifirma EY ettevõtluskiirendisse.

„Täna ei kujuta ilmselt ükski globaalne ettevõte oma arengut ette ilma IT-innovatsioonita. Lahendused, mis muudavad töötegemise kiiremaks ja mugavamaks on alati teretulnud ja ettevõtjate huviorbiidis, mistõttu pälvisid nii ZeroTurnaround kui ka Ridango konkursil üksjagu tähelepanu,“ sõnas Ranno Tingas. „Nii Jevgeni kui Erki said siit mõnedki kasulikud kontaktid, mis laiemas mõttes ongi selle konkursi põhieesmärk.“

Mullune EY Eesti Aasta Ettevõtja Jevgeni Kabanov on tarkvaraarendusettevõte ZeroTurnaround tegevjuht, kelle kontorid asuvad Tallinnas, Tartus, Bostonis, Prahas ning kelle klientideks on enam kui 5000 tarkvaraettevõtet ligi 100 erinevast riigist, nende seas Apple, IBM, LinkedIn, Twitter jpt.

Ernst & Young Baltic AS konsultatsiooni- ja audiitorbüroo, mille Eesti esinduses töötab üle 110 inimese. Rahvusvaheliselt on EY üks maailma juhtivatest auditi, maksu, tehingute nõustamise ja ärikonsultatsiooni teenuste pakkujatest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755