Autor: Aali Lilleorg • 5. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uue tehnoloogiaga nutilahendused parandavad ärivõimalusi

Foto: Pixabay
Nutikamad ettevõtjad leidnud tehnoloogia kasutamisel abil lahendusi, kuidas äri edukamaks muuta ja potentsiaalseid kliente paremini teenindada. Pärnus toimuval Weekend Festivalil on külastajatele nutilahenduste abil paremaid taksoteenuseid pakkumas Taxify ja Wisemile.

Taxify saatis festivali ajaks Pärnusse üle 100 autojuhi, et katta Weekend Festivaliga seotud hüppeliselt kasvavat nõudlust. Ettevõtte eelmise aasta statistika järgi kasvas nõudlus sõitude järgi ca 20-25 korda võrreldes Pärnu tavapärase nädalavahetusega.

“Juba teist aastat järjest saadame Pärnusse Weekendi Festivali ajaks lisajuhte. Seekordne lähetus on mastaabilt kordades suurem kui eelmine ja pea kahekordistab sel nädalavahetusel Pärnus teenuseid pakkuvate taksode koguarvu,” ütles Taxify Driver Manager, Villu-Raoul Maidla.

Pärnus tegutsevatele taksojuhtidele Maidla sõnul otsest konkurentsi ei pakuta, sest Taxify poolt Pärnusse saadetavad autod on ilma takso tunnusteta ja tellitavad ainult äpi vahendusel.

Uus tehnoloogia annab võimalused

Maidla rõõmustab selle üle, et uus tehnoloogia võimaldab juhtidel teise linna sõitma minna ilma, et selleks oleks vaja läbida sentimeetritki bürokraatiakadalipust. „Ei ole ju mõeldav, et teises linnas väljastatakse ajutiselt 1-2 päevaks kümneid ja isegi sadu uusi taksolitsentse ja varustatakse autod taksovarustusega. Seda ei tehta ja linna suursündmuse külastajad jäävad lihtsalt sõidutamata,” selgitas ta.

Taxify teatel on nende platvormi vahendusel võimalik Tallinnast Pärnusse ja ka teistesse linnadesse saata kümneid ja kümneid juhte vaid paaritunnise etteteatamisega.

Taxify on eestimaine taksode ja sõidujagamise mobiilirakendus, mis töötab Tallinnas, Tartus, Pärnus, Kuressaares, Viljandis ja Rakveres ning platformil on üle 2400 auto. Taxify on Eestist tänaseks kasvanud 13 riiki ja plaanib lähikuudel avada teenuse veel 4 riigis.

Pärnus avas selle aasta festivali alguseks oma taksopiirkonna ka sõidujagamise rakendus Wisemile. Nüüdsest saab selle rakendusega taksosid tellida Tallinnas, Tartus, Viljandis ja Pärnus. Avamise puhul saavad rakenduse kasutajad Pärnus Weekend festivali ajal mitmete taksodega täiesti tasuta sõita. Selleks tuleb äpist auto tellimisel valida märgistus „Tasuta takso“.

Wisemile sai alguse linnadevahelisest sõidujagamisest, mis on üks mugav ning soodne viis linnadevaheliseks reisimiseks, samuti ka Pärnu Weekend festivalile sõitmiseks. Näiteks Tallinnast Pärnusse sõitis eile enam kui 30 sõidujagajat ning enamasti kujunes ühe koha hinnaks 5 eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755