Autor: Aali Lilleorg • 10. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Global Finance valis välja Eesti parima digipanga

Foto: Pixabay
Rahvusvaheline majandusajakiri Global Finance nimetas SEB eraklientidele ja äriklientidele pakutavad digitaalsed lahendused Eesti parimaks. Lätis pälvis SEB auhinna eraklientide ja Leedus samuti mõlemas kategoorias. Eestis tunnistati SEB eraklientide digitaalsed lahendused parimaks juba kolmandat aastat järjest.

"Auhind suureks tunnustuseks SEB e-teenuste arendajatele," ütles SEB jaepanganduse ja tehnoloogia valdkonna juht Ainar Leppänen ja tõdes, et digitaalseid pangateenused on klientide seas üha populaarsemad tänu oma kasutusmugavusele ja nii arvutist kui ka mobiilist kättesaadavale laiale teenuste valikule.

Järjest enam tehakse pangatehinguid tahvelarvutites ja nutitelefonides, aastaga on mobiilipanga kasutamine kasvanud 52% ja Leppäneni arvates on see kõige kiiremini kasvav teeninduskanal panganduses.

Võttes arvesse klientide soove ning kasvavat huvi järjest lihtsamate ja mugavamate digitaalsete lahenduste vastu on SEB Leppäneni kinnitusel juba sel sügisel välja tulemas uuenenud mobiilirakendusega.

Global Finance valis parimaid digitaalseid lahendusi pakkuvaid pankasid juba 17. aastat järjest. Hindamisel võetakse arvesse digitaalse teenuse kvaliteeti, pakutavate teenuste ulatust ja kui aktiivselt kliendid neid kasutavad, klientide digitaalsest teenindamisest saadud otsest kasu, milline on interneti- ja mobiilipanga kujundus ning funktsionaalsus, digitaalseid lahendusi kasutavate klientide arvu kasvu.

Global Finance nimetab parimad pangad Aasia ja Vaikse ookeani piirkonnas, Lähis-Idas, Aafrikas, Ladina-Ameerikas, Põhja-Ameerikas, Lääne-Euroopas ning Kesk- ja Ida-Euroopas. Oktoobris Londonis toimuval auhinnatseremoonial kuulutatakse välja regioonide ning globaalsed üldvõitjad.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755