6. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peterkop: Ilves on olnud e-riigile hea president

Riigi Infosüsteemi Ameti peadirektor Taimar Peterkop tänamas president Toomas Hendrik Ilvest
Foto: Riigi Infosüsteemi Amet
Peadirektor Taimar Peterkop tänas Riigi Infosüsteemi Ametisse lahkumisvisiidi teinud president Toomas Hendrik Ilvest e-riigi heaks tehtud töö eest.

Peterkopi sõnul on president Ilves oma ametiaja jooksul teinud maailmas väga palju Eesti kui turvalise e-riigi tutvustamiseks ning sellega aidanud Riigi Infosüsteemi Ametil teha oma tööd.

"Te olete meile avanud uksi, mis oleksid jäänud meie ees suletuks ning aidanud digiriiki mõista inimestel, kellele see korda poleks läinud," ütles Peterkop.

Peterkopi hinnangul on Ilvesel olnud suur roll pärast 2007. aasta küberrünnakuid Eestile osaks saanud tähelepanu kasutamisel Eesti kuvandi hüvanguks.

"Me oleme toona e-riigi kaitsmisel saadud kogemusi jaganud pea kogu maailmaga ning sellega pälvinud küberohtudest teadliku riigi reputatsiooni," lausus Peterkop.

Tema sõnul on loodud maine aluseks teadmiste vahetamisele, mis on andnud palju kogemusi Eestis turvalise digiriigi ehitamiseks.

Peterkop kinkis ametist lahkuvale presidendile esimeste Eestis antud digitaalallkirjade klaasi graveeritud räsid ning paki X-tee teed.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755