Autor: ITuudised.ee • 21. november 2016

Idufirmade tippkohtumine Startup Nations Summit tuleb Eestisse

Autor: startupnations.org

Majanduse- ja Kommunikatsioniministeerium ja Startup Estonia nimetati nädalavahetusel Iirimaal toimunud iga-aastasel ülemaailmsel startup'ide tippkohtumisel järgmise aasta kohtumise võõrustajaks.

Idufirmade tippkohtumine Startup Nations Summit on suurim ülemaailmne idufirmade üritus, mida korraldab globaalne ettevõtluse võrgustik Global Entrepreneurship Network (GEN). Järgmisel aastal toimub üritus Eestis.

Idufirmade tippkohtumine Tallinnas on avapauk Euroopa väikesete ja keskmiste ettevõtete nädalale. Startup Nations Summit 2017 saab olema Euroopa Liidu Eesti eesistumise aja kõige kõrgetasemelisem ettevõtluse teemaline üritus, mis toob kokku nii poliitikakujundajad kui ka ettevõtjad. Kohtumist korraldavad Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium ja GEN koos Euroopa Komisjoni ja Delliga. Oma panuse annavad ka Startup Estonia ja EIT Digital.

Järgmise aasta Startup Nations Summitil käsitletakse maailma muutmist digitaalsete võimaluste kaudu. Räägitakse sellest, kuidas nii idufirmad kui ka poliitikakujundajad on need, kes saavad digitehnoloogiaid ära kasutades viia ellu muudatusi.

"Eestil on üks maailma edumeelsemaid valitsusi ja me jagame hea meelega oma digitaalse riigijuhtimise kogemust ka teistele," ütles ettevõtlusminister Liisa Oviir. "Me oleme valmis kõikidele poliitikakujundajatele tutvustama, kuidas Eestis loovad digitehnoloogiad ettevõtjate jaoks uusi võimalusi ja kutsume ka teiste riikide idufirmasid üles küsima oma riikide valitsustelt rohkem, et ettevõtetel oleks võimalik alustada ja kiiremini areneda," lisas Oviir.

Startup Estonia on Eesti idufirmade kogukonda toetav riiklik algatus, mille eesmärgiks on arendada idufirmade ettevõtluskeskkonda. Startup Estonia kutsub kõiki osapooli tippkohtumisest maksimumi võtma ning kasutama ära võimalust maailmakogemusest osa saada.

Startup Nations on GENi juhitud algatus, mida rahastab Ewing Marion Kauffmani sihtasutus. Algatus keskendub erinevatele regulatiivsetele muudatustele ja poliitilistele ideedele, et kiirendada uusi ja alustavaid ettevõtteid.

Idufirmade tippkohtumine Startup Nations Summit toob kokku poliitikud, eksperdid ja idufirmade kogukonna juhid, et aidata mõjutada ettevõtlust ja ergutada ettevõtluse kasvu üle maailma. 2016. aasta tippkohtumisel osalesid delegaadid rohkem kui 70st riigist.

Varasemalt on Startup Nations Summit toimunud Kanadas, Malaisias, Koreas, Mehhikos ja Iirimaal.

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112