Autor: Aali Lilleorg • 28. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TTÜ Mektory Tehnoloogiakooli tunnustati riikliku teaduse edendaja auhinnaga

Keskel projektijuht Kristina Piliste. Auhinna andsid üle Haridus- ja teadusministeeriumi asekantsler Indrek Reimand ja konkursi hindamiskomisjoni esimees, akadeemik Enn Tõugu.
Foto: Eesti Teadusagentuur (Sander Hiie)
Tallinna Tehnikaülikooli innovatsiooni- ja ettevõtluskeskus Mektory Tehnoloogiakool pälvis Eesti teaduse populariseerimise peaauhinna kategoorias „Tegevused/tegevuste sarjad teaduse ja tehnoloogia populariseerimise eest“. Auhinna kaasnes riiklikult tunnustatud teaduse populariseerija märk.

TTÜ innovatsiooni ja ettevõtlussuhete prorektori Tea Varraku sõnul annab riiklik tunnustus Tehnoloogiakoolile vaid indu ja inspiratsiooni juurde. Ta kinnitas, et ehkki Tehnoloogiakool on alles kolm aastat tegutsenud, on nende tegevus iga aastaga järjest populaarsem ning sellele on tugeva pinnase loonud TTÜ pikaajaline töö järelkasvuga. „TTÜ Mektory Tehnoloogiakooli tegevuste ampluaa on lai ja see võimaldab kaasata erinevas vanuses ning erinevate huvidega noori. Töötubadesse tulevad valdavalt õpilased tervete klassidega, kursustel omandavad noored süvendatumaid teadmisi,“ kirjeldas Varrak vaid mõnda aspekti Tehnoloogiakooli tegevustest.

Kolme aastaga on TTÜ Mektory Tehnoloogiakooli kursustes, töötubades, tehnoloogialaagrites jt tegevustes osalenud ligi 45 000 noort. Ainuüksi tänavu on tegevustest osa saanud enam kui 15 000 noort. TTÜ Mektory Tehnoloogiakooli koordinaator Karin Kääri hinnangul peegeldavad need numbrid seda potentsiaali, mida loodus- ja täppisteaduse erialadel tegelikult järelkasvult oodata on. „Ehkki inseneeria valdkonnaga käib kaasas palju müüte või stereotüüpe, panustame meie omalt poolt kogu nõu ja jõuga sellesse, et neid müüta ning näidata noortele kõiki neid võimalusi, mis erialadega kaasas käivad,“ ütleb Käär. „Hetkel kahjuks puudub täpsem statistika, kui paljud Tehnoloogiakooli tegevustes osalenud TTÜs tudengitena jätkavad, ent plaanime seda lähitulevikus süvendatult analüüsima hakata.“

Eesti teaduse populariseerimise auhinna saajad kuulutasid Eesti Teadusagentuur ja Eesti Teaduste Akadeemia välja kolmapäeval, 23. novembril. Riiklikult tunnustatud teaduse populariseerija märk on kvaliteedi ja usalduse märk selle valdkonna tegijaile. Eesti teaduse populariseerimise auhinna eesmärk tunnustada teaduse populariseerimisega tegelevaid inimesi, tõmmata suuremat tähelepanu ning anda hoogu teadust ja tehnoloogiat avalikkusele tutvustavatele tegevustele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474