Autor: ITuudised.ee • 5. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fitek laieneb Euroopas

Fitek Grupi juht Mait Sooaru
Foto: Erakogu
Eestis, Lätis ja Leedus tegutsev Fitek Grupp astus laienemisplaanides järgmise sammu ja omandas osaluse Slovakkia finantstehnoloogiaettevõttes SmartPost. Kui seni on Fitek eksportinud teenuseid Skandinaaviasse, Saksamaale ja Poola, siis SmartPostis osaluse omandamisega laieneb Fiteki koduturg ka Slovakkiasse. Ettevõte hakkab kandma nime Fitek.

Fitek Grupi juht Mait Sooaru rääkis, et Slovakkia on järgmine samm laienemaks Euroopas: "Kuna Bratislava asub logistiliselt väga soodsas asukohas, annab see meile võimaluse edasi laieneda näiteks Tšehhi, Austriasse ja Ungarisse. 5,5 miljoni elanikuga Slovakkia on kiiresti arenev turg, kus masintöödeldavaid e-arveid saadetakse veel vähe. Oleme kasvav finantstehnoloogia ettevõte ja e-arvete teenäitaja Balti riikides ja me saame oma kogemusi jagada neis Euroopa riikides, kus täna e-arvete saatmisel alles esimesi samme tehakse. Juba on mitmed Slovakkia ettevõtted tänaste Fiteki arvelahenduste vastu huvi tundnud.”

SmartPost on kiiresti kasvav Slovakkia arveoperaator, mille 2016. aasta käive ulatus ühe miljoni euroni. Ettevõte annab tööd 15 inimesele. Ettevõte kliendid on finantsettevõtted, infrastruktuuriteenuste pakkujad ning telekomifirmad.

Fitek on finantstehnoloogia lahenduste pakkuja, mille eesmärk on vähendada ettevõtete finantsprotsessidele kuluvat aega ja raha. Fitek tegeleb ka e-arvelduse lahenduste pakkumisega. Ettevõte tegutseb Slovakkias, Eestis, Lätis ja Leedus ning annab tööd kokku 130 inimesele. Fitek Grupi auditeerimata käive Balti riikides oli 2016. aastal 11,6 miljonit eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052