Autor: ITuudised.ee • 9. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rootsis kuulutati välja mõjukaim ärijuht

Foto: Helena Evert, Tele2 Eesti personalidirektor
Rootsi iganädalane ärileht Veckans Affärer kuulutas 8. märtsil naistepäeva puhul välja Rootsi 125 kõige mõjukamat ärinaist. Tele2 grupi juht Allison Kirkby tunnistati Rootsi mõjukaimaks ärijuhiks.

Ärileht on sellist nimekirja koostanud juba 19 aastat (alates 1999. aastast).

„Äris on vaja kõiki talente olenemata soost. Oleme juba kogenud, et kasumlikumad on need ettevõtted, mis loovad võrdseid võimalusi. Ent sooline ebavõrdsus on endiselt probleem, sellepärast jätkame järjepidevalt mõjukaimate ärinaiste väljakuulutamist,“ rääkis nädalalehe Veckans Affärer toimetaja Åsa Uhlin.

Allison Kirkby sai Tele2 grupi tegevdirektoriks ja presidendiks 2015. aastal. Enne seda töötas ta ettevõttes asepresidendi ja finantsdirektorina. Tele2 tegutseb kokku üheksas riigis.

„Minu karjäärinõuanne on usaldada oma vaistu ja positiivseid kogemusi. Tulevikku planeerides on tähtis teada, mis teeb sind õnnelikuks. Kui asusin esimest korda juhina tööle, meeldis see mulle väga. Kui vastutad ühe valdkonna eest, on sinu arvamus tähtis, kuid sul on selged vastutuspiirid. Tegevjuhina töötades saan kõigi valdkondade vastu huvi tunda ja kõigiga suhelda. See aitab ideedele avatuks jääda ja dünaamiliselt töötada,“ ütles Allison Kirkby oma intervjuus Rootsi ärilehele.

Šotimaal sündinud Kirkby tegi enne Tele2 tulekut edukalt karjääri tarbekaupade, meedia- ja telekommunikatsioonisektoris. Ta töötas 20 aastat majapidamis- ja hügieenitoodete ettevõttes Procter & Gamble. Hiljem siirdus Kirkby telekommunikatsiooni- ja tehnoloogiavaldkonda ning töötas telekommunikatsiooniettevõttes Virgin Media ja filmikompaniis 21st Century Fox.

Veckans Affäreri 125 ärinaise nimekiri on jaotatud kaheksaks kategooriaks. Mõjukaimad naissoost ärijuhid on valitud sellistes kategooriates nagu äri omanikud, juhatuse liikmed, noteeritud ettevõtete juhid, muude ettevõtete juhid, äri arendajad, sotsiaalsete muutuste loojad, tehnoloogiajuhid ja finantsjuhid. Allison Kirkby sai mõjukaima naissoost ärijuhi tiitli ka börsil noteeritud ettevõtete kategoorias.

Tele2 grupi juht Allison Kirkby
Foto: Helena Evert, Tele2 Eesti personalidirektor
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052