Autor: ITuudised.ee • 2. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

18 asja, mida sa tänu nutitelefonile enam ei vaja

Foto: Pixabay
Nutitelefonide areng on muutnud seda, kuidas me suhtleme, mõtleme, mängime ja internetis surfame. „Telefonid muutuvad pärast igat uut mudelit aina võimsamaks ja nutikamaks. Mitte kunagi varem ei ole üks seade olnud võimeline asendama nii palju asju,“ ütles Tele2 tootedirektor Katrin Aron.

Aroni sõnul teavad kõik, et hea nutitelefon on vääriline asendus lauatelefonile, peegelkaamerale, raadiole, videokaamerale, MP3-mängijale ja kalkulaatorile, kuid tegelikkuses on neid asju märksa rohkem. Me lihtsalt ei pruugi nende peale tulla või ei oska neid isegi tähele panna.

Asjad, mida nutitelefon on juba asendanud või on iga hetk asendamas

Televisioon – oma lemmiksarju, -saateid ja -filme saad vaadata telefonist sõltumata ajast ja kohastRahakott – sul ei lähe vaja ei sularaha ega pangakaarte, nutitelefoniga saad teha mobiilimakseidLennuki pardakaart (boarding pass) – QR-koodiga check-in säästab loodustTermomeeter – igas telefonis on äpp, millega saab teada õhutemperatuuriFotoalbum – nutitelefoni saad salvestada tuhandeid pilte ja sul on neid võimalus ka kohe töödeldaDiktofon – sarnaselt videoga saab telefoniga salvestada ka ainult heli, selleks on vaja vaid õiget äppiGPSi-seade ja kompass – võimalused, milleta nutitelefoni enam ette ei kujutaTaskulamp – igale telefonile on sisse ehitatud taskulampKell – nutitelefoni saad kasutada nii äratuskelleana, samuti ei vaja sa enam käekella ja stopperitKalender – see on juba iseenesest mõistetavaks kujunenudAjalehed ja raamatud – sa ei pea tellima paberlehti, lehed ja raamatud saab tellida oma nutitelefoniMärkmik – saad märkmeid teha märkmikku omamataMõõdulint ja joonlaud – valikut on mitme äpi jaguPult – nutitelefon võib olla pult kõigele sinu kodus, näiteks televiisorile, valgustitele, küttekehadeleAutovõtmed – mobiilirakenduse abil saad auto uksi avada ja mootorit käivitadaArvutid ja sülearvutid – uued nutitelefonid on nii võimsad ja suure ekraaniga, et need pakuvad konkurentsi sülearvutiteleE-luger – raamatuid saad lugeda või isegi kuulata nutitelefonistMängukonsoolid (portable gaming consoles) – nutitelefon võimaldab rohkem mängida kui mõni teine seade

konverentsil Mobile first! "Kasutajasõbralik IT arendus mobiilsetele seadmetele" 

toimub 18.04Bliss Konverentsikeskuses

Vaata lähemalt ja registreeru SIIN

„Nutitelefon on muutunud meie elu lahutamatuks osaks. Ilmselt külmkapi ja nõudepesumasina arvelt veel lähiajal kodus pinda säästa ei saa, kuid mõne aja pärast võib nutitelefon saata pesu pesumajja küll,“ lisas Aron.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052