24. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 kasvatas esimeses kvartalis kasumlikkust 17%

Foto: Pixabay
Tele2 Eesti selle aasta esimese kvartali müügitulu ulatus 17,2 miljoni euroni, kasvades eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 2%. Ettevõtte esimese kolme kuu EBITDA ehk ärikasum enne kulumit suurenes ligi 17%, ulatudes 4,4 miljoni euroni.

Esimese kvartali tulemustega võib Tele2 tegevjuhi Argo Virkebau sõnul igati rahule jääda. „Edu on taganud üha suurenevad mobiilse interneti kasutusmahud, riigisektori turuosa kasv, andmeside erilahendused ja sagenenud vajadus lisateenuste järele, nagu Google Play maksed ja seadmekindlustus,“ selgitas Virkebau.

Headele tulemustele on tema sõnul kaasa aidanud investeeringud Tele2 võrgu kvaliteedi parandamisse. „Praeguseks oleme saavutanud suurimaid maksimaalseid kiirusi pakkuva 4G-võrgu Eestis, aastaga oleme kasvatanud oma keskmist allalaadimiskiirust üle 40% ning laiendanud 4G-võrgu katvust 96%-ni. Selle tulemusena tarbitakse internetti oluliselt rohkem nii mobiilis kui ka muudes seadmetes ning lähiajal on oodata selle suuna jätkumist,“ ütles Tele2 tegevjuht.

Ainsa operaatorina on Tele2 suurendanud mobiilse interneti kasutajate arvu, kasvatades turuosa 6 protsendipunkti võrra, mis on Virkebau hinnangul tuleviku mõistes operaatorite jaoks esmatähtis turuosa.

Müügitulu tõusu kirjeldamiseks tõi Virkebau näiteid selle kohta, et Tele2 on võitnud mitu sideteenuste riigihanget ja nii oma turuosa riigisektoris jõudsalt kasvatanud. Täna näiteks osutatakse teenust Sotsiaalministeeriumile ja selle allasutustele, Eleringile, Keskkonnainvesteeringute Keskusele ning lähiajal on lisandumas teisigi asutusi. Müügitulu tõusu toetavad ka andmeside erilahendused energeetika-, finants- ja riigisektoris.

Tulevikust rääkides viitas Virkebau Tele2 arendus- ja investeerimisplaanidele. Kevadel viis ettevõte lõpuni müügi- ja arveldussüsteemide uuendamise. Suvel lõpetatakse mahukad võrguehitustööd, millega tõstetakse 4G-võrgu kiirust ja suurendatakse leviala veelgi, aastaga on plaanis ehitada pea 400 uut tugijaama. Lisaks viiakse digitaalsed teeninduskanalid Eestis täiesti uuele kvaliteeditasemele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755