Autor: ITuudised.ee • 17. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 ostis uue sageduse ja astub sammu 5G-le lähemale

Foto: Raul Mee
Tele2 soovib esimesena Eestis oma 4,5G võrku uuendada LTE Advanced PRO ehk 4,75G tasemele, et teenindada veelgi suuremaid andmemahte. Selleks ostis ettevõte lisamahtu 2300 MHz sagedusalas.

Tele2 tegevjuhi Argo Virkebau sõnul on ettevõttel suurim sagedusressurss Eestis, mille abil saab pakkuda parimat mobiilset internetti. „Uue sageduse hankimisega kindlustame veelgi oma positsiooni ja oleme tulevikutehnoloogiaks valmis. 4,75G võrguga on võimalik saavutada selliseid kiiruseid nagu gigabit sekundis, seega oleme vaid sammu kaugusel 5G-st,“ ütles Virkebau.

„Uut sagedust plaanime esimesena kasutama hakata eelkõige suuremates linnades, nagu Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Narvas, kus koormused on suured ning lisamahuga saame keskmisi kiirusi veelgi suurendada,“ selgitas Virkebau. Tema sõnul võimaldavad lisasagedused kiiresti parandada levi kvaliteeti ja säästa raha raudvara arvelt.

Tele2-l on Eestis 800 MHz, 900 MHz, 1800 MHz, 2100 MHz, 2300 MHz, 3500 MHz ja erandlikult ka 450 MHz sageduslitsentsid. Värskelt soetatud 2300 MHzi peal opereerib Tele2 ainsana Eesti operaatoritest. „Näeme sellel sagedusel tulevikutehnoloogias tohutut potentsiaali,“ lisas Virkebau.

Tehnilise Järelvalve Ameti eelmise aasta mõõtmistulemuste järgi on Tele2 suurendanud oma allalaadimiskiirust 40,19% ehk keskmiselt kuni 52,5 megabitini sekundis, ning kasvatanud 4G võrgu katvust 12,5%, mis ulatub tänavu 96%-ni.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755