Autor: ITuudised.ee • 15. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nortali tegevuskasum kasvas 5,2 miljoni euroni

Foto: Andres Haabu
Rahvusvahelise tarkvara- ning ärikonsultatsioonide ettevõtte Nortal tegevuskasum (EBITDA) kasvas 2016. aastal 30 protsenti 5,2 miljoni euroni. Ettevõtte konsolideeritud käive oli 2016. aastal 43,5 miljonit eurot.

Nortali tegevjuhi ja asutaja Priit Alamäe sõnul oli 2016. aasta ettevõttele edukas, sest laieneti kahele suurele turule. „Oktoobris ühinesime Põhja-Euroopa juhtiva turunduse automatiseerimise ettevõttega Element ja sisenesime seeläbi Rootsi turule. Detsembris laiendas Nortal oma tegevust Araabia Ühendemiraatides, avades esinduse Dubais,“ sõnas Alamäe.

“Eelmine aasta oli Nortali seni edukaim, mistõttu oleme otsustanud maksta oma töötajatele rekordilises mahus boonuseid ja meie aktsionäridele jaotamata kasumist 800 000 eurot dividende. Nortali ärilised väljavaated on väga head, kasumlikkus tugev ning oleme uhked, et oleme ettevõte, mis kuulub täielikult oma töötajatele,” lisas Alamäe.

Möödunud aasta silmapaistvaimate ning suurima mõjuga projektide hulgast tõi Alamäe välja Tallinna Sadamale arendatud täisautomaatse Targa Sadama lahenduse ja infosüsteemi TETRIS, mis võimaldas Töötukassal vastata uue laiaulatusliku töövõimereformi nõuetele.  Eraldi vajab märkimist Invest Easy ettevõtjaportaali loomine, mis aitas Omaanil teha Maailmapanga iga-aastase aruande “Doing Business 2017” ettevõtluskeskkonna lihtsuse (ease of doing business) edetabelis pretsedenditu hüppe, tõustes ettevõtte asutamise kategoorias 127 kohta.

Nortal on rahvusvaheline strateegiliste muutuste ja tehnoloogia täisteenust pakkuv ettevõte, mille klientide hulka kuuluvad valitsused ja juhtivad ettevõtted üle maailma. Nortali eesmärk on läbi keeruliste protsesside lihtsustamise ja optimeerimise arendada sujuvalt ja efektiivselt toimivat ühiskonda. Nortal teostab projekte ligi kahekümnes riigis ning annab tööd enam kui 500 spetsialistile, kes viivad ellu kõrge kvaliteediga, ärikriitilisi ja suure ühiskondliku mõjuga projekte Euroopas, Lähis-Idas ning Aafrikas.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474