Autor: ITuudised.ee • 16. märts 2017

Tarkvarafirmad koolitavad juristidest programmeerijad

Autor: Helmes AS

Riikliku täiskasvanute ümberõppeprogrammi „Vali IT!“ esimesed õpilased läbisid pooleteisekuulise teoreetilise programmeerimiskoolituse ning alustasid IT-firmades praktikaga, mille käigus treenitakse endistest juristidest ja audiitoritest IT-spetsialistid.

Praktikaprogrammis osaleva Eesti ühe suurema tarkvarafirma Helmese arendusjuhi Raul Ennuse sõnul kutsus riik üles IT-firmasid oma abi pakkuma. “Eesti IT-sektor oli harukordselt üksmeelne ning 26 IT- ja tehnoloogiafirmat olid nõus vabatahtlikult ja täiesti tasuta kaasa lööma, oma eksperdid eraldama ja teiste erialade inimesi kahe kuu jooksul koolitama,” ütles Ennus.

Helmeses alustasid sel nädalal IT-praktikat näiteks inimesed, kelle senised ametid olid keskkonnainsener, hulgimüügijuht, turundusassistent, vandeaudiitor ja õigusnõunik. Praktika toimub kahe kuu jooksul viis päeva nädalas, kaheksa tundi päevas.

Raul Ennuse kinnitusel hakkavad inimesed praktikal tegelema reaalse kliendiga ja arendama nullist päris projekti ning tööl on praktiline väärtus. “IT-sektoris on tööjõupuudus ning kindlasti loodame meelitada teiste erialade inimesi endale tööle. Kui praktikandi silmad säravad ja tarkvaravaldkond talle sobib, siis kindlasti oleme huvitatud palkamisest,” lisas Ennus.

Aastatel 2017–2020 pakub riik kokku 3,5 kuud kestvaid tasuta kursusi ühtekokku 500 inimesele. Pilootprojekt «Vali IT» alustas tänavu jaanuari alguses ning põhiprogrammi kursustega jätkatakse eeloleval sügisel. Info programmi kohta: http://vali-it.ee.

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112