Autor: ITuudised.ee • 24. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehnikaülikooli IT õppejõud lähevad praktikale

IT-teaduskonna dekaan Gert Jervan
Foto: Pille Kallas, TTÜ halduskorralduse eriala lõpetaja
Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) IT õppejõud teevad eraettevõttes Helmes rahvusvaheliste IT-projektide arendamise praktikat, koostöö aluseks on lepe ülikooli infotehnoloogia teaduskonna ja Eesti ühe suurema tarkvarafirma Helmes vahel.

IT-teaduskonna dekaani Gert Jervani sõnul on koostöö eesmärgiks jagada praktilist kogemust nii õppejõududele kui üliõpilastele, et kindlustada lõpetajate läbilöögivõimelisus rahvusvahelisel tööturul. Õppejõududele suunatud praktikaprogramm annab otsese võimaluse osaleda ettevõtte igapäevases töös, omandades seejuures teadmised kasutatavatest arendusvahenditest ja – protsessidest. Saadud teadmised ja kogemused rakenduvad omakorda õppetöös. “Õppejõududel on juba sel kevadel võimalus osaleda Helmese rahvusvaheliste tarkvarameeskondade töös, kusjuures ühe õppejõu praktika kestab ühe töönädala ehk 40 tundi,” sõnas dekaan Jervan.

Ühtlasi käivitus õppeaasta algul projekt, kus Helmese eksperdid töötasid Euroopas esimesena välja Progress programmeerimiskeele valikaine Tehnikaülikooli tudengitele. Loenguid viivad läbi Helmese tippspetsialistid koostöös SEB panga ekspertidega.

Helmese ärisuunajuhi Kristi Pooli kinnitusel peab ettevõte praegu importima tööjõudu teistest riikidest, sest spetsiifiliste tarkvarade arendajaid on Eestist raske leida. “Progress on tarkvara, mis on oma nišis väga populaarne ja arenev. Selle valdamine pakub inimesele rahvusvaheliselt palju karjäärivõimalusi. Kuna Eesti tööjõuturul on nõudlust massiivselt enam kui pakkumist, siis tasub töötajate üleostmise asemel pigem uusi spetsialiste ise koolitada ning sektorit laiendada,” kinnitas Pool.

“Progressi õppeaines osales sügissemestril ligi 40 üliõpilast ja projekt jätkub veel järgmisel kahel aastal. Meie eesmärk on ärgitada tudengeid ettevõtlikkusele ning siduda IT-võimalused ja ärivajadused. Ühendasime õppeaines uue teadmise omandamise startupiliku lähenemisega – väga lühikese ajaga valmis tudengitel praktilise õppetöö tulemina veebipoe töötav lahendus,” lisas Kristi Pool.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755