Autor: ITuudised.ee • 20. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa ostab Santa Monica Networks Group Eesti ja Soome äritegevused

Santa Monica Networks AS juht Margus Vaino
Foto: Erakogu
Elisa ning turvalistele võrgu- ja andmekeskuste lahendustele spetsialiseerunud ettevõte Santa Monica Networks Group viisid 20. märtsil 2017 lõpule tehingu, mille tulemusel ostab Elisa Santa Monica Networks Eesti ja Soome äritegevused. Tehing lähtub Elisa strateegilisest eesmärgist tugevdada positsioone Eesti ja Soome koduturgudel. Santa Monica Networks Läti ja Leedu äritegevuse ostab Livonia Partners.

Omandatud ettevõtete 2016. aasta müügitulu kokku oli 44  ning EBIT ligi 3 miljonit eurot. Santa Monica Networksis töötab Soomes 73 ja Eestis 36 inimest.

Elisa tasub ostu eest rahaliste vahenditega 28 miljonit eurot. Äritehing eeldab nii Soome kui ka Eesti Konkurentsiameti heakskiitu. See viiakse eeldatavalt lõpule käesoleva aasta 1. mail.

„Meie kliendid tegutsevad kiirelt digitaliseeruvas keskkonnas ja meilt oodatakse võimekust lahendada muutuva keskkonna vajadused. Tänu Santa Monica oskustele ja asjatundlikkusele oleme selleks tunduvalt paremini valmis,” ütles Elisa Eesti juht Sami Seppänen.

„Santa Monica Networks on jõudnud sellisesse kasvuetappi, kus on vaja tugevat omanikku, kes arendab firmat edasi ja viib pakutavad teenused laiemale turule. Meie klientide vajadusi ja töötajaid arvesse võttes, on Elisa siinkohal parim valik ning meil on asjade sellise käigu üle äärmiselt hea meel. Kahe ettevõtte teadmisi ning tugevusi kokku liites saame oluliselt laiendada olemasolevaid ärisuundasid ning kliendibaasi. Suudame oma Eesti ja Soome äriklientidele pakkuda veelgi paremaid teenuseid ja suuremat valikut lahendusi,” ütles ettevõtte Santa Monica Networks AS juht Margus Vaino.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052