30. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uberi konkurent kaasas 5,5 miljardit

Foto: Pixabay
Hiina jagamismajanduse lipulaev ning Uberi suur konkurent Didi kaasas investoritelt 5,5 miljardit dollarit, vahendab CNBC.

Ühtlasi tähendab see, et Didi väärtus on tõusnud 50 miljardi dollarini, mis teeb sellest maailma ühe kõrgema väärtusega tehnoloogiaettevõtte.

Didi on teada andnud, et kasutab raha “globaalse strateegia toetamiseks ning jätkab investeeringuid tehisintellektil baseeruvate tehnoloogiate arengusse”.

Didi on ärimaailmas väga tuntud nimi ning sellesse on investeerinud näiteks Alibaba ja Apple.

Uberit silmas pidades oli Didi Hiinas sellele mõni aeg tagasi suur konkurent. Siis pidi Uber aga Didile alla vanduma ning müüs oma Hiina äri viimasele maha.

Lisaks on Didi üpris aktiivselt investeerinud ka Uberi USA rivaali Lyfti, mis annab taaskord põhjuse eeldada, et Uberil võib ka USAs keeruliseks minna. 

Allikas: Äripäev

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755