Autor: Märt Belkin • 5. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 ostis mahu suurendamiseks võrgufirma

Foto: Raul Mee
Tele2 Eesti ostis märtsis võrgufirma ST-Network ning suurendas nii enda mahtu seni vähekasutatud sagedusalas, mis võimaldab telekomifirmal suuremates linnades sidekiirust kasvatada.

Ostutehingu taga oli Tele2 soov viia enda 4,5G-võrk uuele 4,75G tasemele, et teenindada suuremaid andmemahte. ST-Network OÜ ostuga sai Tele2 juurde lisamahtu 2300 megahertsi sagedusalas.

Teised operaatorid selles sagedusalas ei tegutse. "Näeme sellel sagedusel tulevikutehnoloogias tohutut potentsiaali," ütles Tele2 tegevjuht Argo Virkebau.

"Uue sageduse hankimisega kindlustame veelgi oma positsiooni ja oleme tulevikutehnoloogiaks valmis. 4,75G-võrguga on võimalik saavutada selliseid kiiruseid nagu gigabitt sekundis, seega oleme vaid sammu kaugusel 5Gst," rääkis ta.

Märtsis telekomifirma omandusse läinud ST-Network asutati veidi vähem kui aasta tagasi, kui see eraldus elektroonika- ja sidefirmast Sonictest. Müügitehingu sõlmimiseni tüüris firmat Sonictesti juht Imre Kuus. Praegu käib ühinemisprotsess, mille järel ühineb ST-Network Tele2ga ning eraldiseisev äritegevus lõppeb.

Uut sagedust hakkab Tele2 kasutama suuremates linnades – Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Narvas –, kus koormused on suured, nii et suuremad mahud suurendavad ka keskmist kiirust ning tõstavad levikvaliteeti, märkis ettevõte.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755