Autor: ITuudised.ee • 30. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti ettevõte sai Euroopa Liidult olulise hankevõidu

Foto: Kuvatõmmis
Baltikumi üks suurimaid kasutajakogemuse disaini, kasutajakeskse arenduse ja ärianalüüsi ettevõtteid Trinidad Wiseman võitis Euroopa Liidu Elu- ja Töötingimuste Parendamise Fondi e-teenuste kasutajasõbralikkuse tõstmise raamhanke.

Euroopa Elu- ja Töötingimuste Parandamise Fond (Eurofound) on Iirimaal ja Brüsselis asuv Euroopa Liidu asutus, mis pakub erinevatele sotsiaalpoliitika põhitegijatele võrdleva info, uuringute ja analüüsi põhjal teavet, nõuandeid ja eksperthinnanguid elu- ja töötingimuste, töösuhete ning muutustega toimetuleku kohta Euroopas.

Trinidad Wisemani tegevjuht Ander Tenno hinnangul on tegemist väga olulise võiduga. "Meie eelnev Euroopa Liidule tehtud projekt (üle-Euroopaline riigihangete andmebaas TED) on tänaseks teostatud. Selle näol oli tegemist väga positiivse ja julgustava kogemusega, mis andis meile tõuke ka teistel Euroopa Liidu hangetel osalemiseks,“ sõnas Tenno.

Ettevõtte müügi-ja turundusjuhi Marko Nembergi sõnul on Eurofoundi projekti eesmärgiks muuta asutuse poolt pakutavad andmemahukad veebiteenused senisest kasutajasõbralikumaks.

„Meie tööde hulka kuuluvad tänaste ja tulevaste Eurofoundi veebilehtede, rakenduste ja toodete kasutatavuse uuringud, prototüüpimine, kujundamine ja front-end arendus. Samuti erinevad töötoad asutuse võtmetöötajatele," selgitas Nemberg. Tema sõnul on oluline tagada, et kõik ametnikud ja huvitatud osapooled, sh ministeeriumid, analüütikud ja ajakirjanikud, leiaksid endale vajalikud andmed kiiresti ja mugavalt üles ning suudaks veebikeskkonnas probleemideta orienteeruda. Eurofoundi e-kanalites leiduvaid andmeid kasutatakse muuhulgas ka üle-Euroopaliste poliitikaotsuste tegemiseks ja sellel on mõju igale elanikule. 

Eurofoundi projektidega on Trinidad Wiseman toimetanud juba enam kui pool aastat ja esimene analüüs on kliendile edukalt üle antud.

Projekti raames planeeritud tööde maht on kokku 200 000 eurot. Tegemist on 4 aastat kehtiva raamlepinguga, mille raames tellitakse erinevaid projekte kasutatavuse uuringute, prototüüpimise, kujundustööde jms teostamiseks. 

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755