Autor: ITuudised.ee • 25. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teliast sai Xiaomi ametlik partner Eestis

Foto: Kuvatõmmis /xiaomi-mi.us/
Alates 21. augustist on Telia esindustes ja e-poodides müügil maailma ühe kiiremini kasvava nutielektroonika brändi Xiaomi nutitelefonid.

Kesk- ja Ida-Euroopa üks suurimatest IT riistvara ning tarbeelektroonika edasimüüjatest ABC Data valis Xiaomi toodete ametlikuks esindajaks Eestis Telia ja Diili, mis hakkavad esialgu pakkuma kolme Xiaomi nutitelefoni mudelit.

“Eesti on üks esimesi Euroopa Liidu riike, kuhu Xiaomi tooted ja eelkõige nutitelefonid jõuavad müüki ametliku partneri kaudu, kelleks valisime Telia just ettevõtte kvaliteetse teenuse ning laiaulatusliku katvuse tõttu, sest meile on oluline, et Xiaomi tooted oleks kättesaadavad igas Eestimaa paigas,” ütles ABC Data Leedu tegevjuht Tomas Janušauskas.

Xiaomi rahvusvahelise brändi müügidirektor Liu Yi rõõmustas Eesti turule laienemise üle. “Meil on väga hea meel, et nüüd on ka Eestis olemas Xiaomi ametlik edasimüüja. Eesti turg on oluline meile mitmetel põhjustel – esiteks, eestlased on väga tehnoloogiateadlikud ning valmis proovima uusi lahendusi. Teiseks, tehnoloogia valdkonnas on näha stabiilset kasvu ja me usume, et see kasv ei peatu tehnoloogia ning nutitelefonide turul veel nii pea,” kommenteeris Yi.

Janušauskase sõnul on uuele turule sisenemine ajakulukas protsess, sest ametliku partnerina tuleb tagada piirkonnale vastav kasutajaliides, kuid kuna ABC Datal on Leedu turule sisenemisel juba kogemus olemus, loodab ta, et Eestis toimuvad protsessid sujuvamalt.

“Telia Eestil on rõõm pakkuda klientidele nüüdsest veelgi suuremat tootevalikut ja usume, et Eesti turg võtab Xiaomi brändi hästi vastu, sest ennekõike on Xiaomi tuntud hea hinna ja kvaliteedi suhte poolest, mis on Eesti tarbijatele oluline,” kommenteeris Telia Eesti tootejuht Taavi Ting.

Tema kinnitusel saab Telia ametliku nüüd pakkuda ka kliendituge Xiaomi telefonidele, sest kõigil Telia esindustes müüdavatel telefonidel on kindla seerianumbriga märge, mis aitab tuvastada ametliku müügipartneri tooteid.

“Esimesena on Telia esindustest võimalik osta kolme kõike populaarsemat Xiaomi nutitelefoni mudelit – Redmi 4A, Redmi Note 4 ja Redmi 4X. Telefone iseloomustavad stiilne disain ja mugav kasutajaliides ning kõrgema klassi nutitelefoni omadused taskukohase hinna eest,” lisas Ting.

Samuti saabuvad peagi müügile Xiaomi tippmudelid ning juba lähiajal on oodata valikusse mudelit Mi Note 2.

ABC Data tegevjuhi sõnul ei jää need kolm mudelit kindlasti viimasteks ja plaan on tootevalikut laiendada. “Lisaks nutitelefonidele tulevad müügile ka teised tehnoloogilised seadmed, mis mujal maailmas on positiivset vastukaja leidnud,” ütles Janušaukas.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052