Autor: ITuudised.ee • 30. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Thorgate ja GlobalReader plaanivad muuta Norra ettevõtteid nutikamaks

Foto: Thorgate
Digitooteagentuur Thorgate ja idufirma GlobalReader panid Oslo innovatsioonipäeva raames toimunud e-Eesti konverentsil seljad kokku, et innustada norrakaid olema planeerimises, tootmises ja kvaliteedikontrollis senisest nutikam.

“Saime väga sooja vastuvõtu, sest rääkisime aja ja raha kokku hoidmisest tänu nutikatele masinatele. Ühel juhul tõime eeskujuks digitoote, mille abil on meie klient kasvatanud käivet 59 protsenti töötaja kohta võrdluses tööstuse keskmisega. Teisel juhul rääkisime tarkvarast, mis aitab kokku hoida 95 protsenti kvaliteedikontrollile kuluvast tööjõukulust,” illustreeris Thorgate'i tehnoloogiajuht Virgo Riispapp. 

“Aeg on kõige kallim vara ja me oleme aidanud ettevõtetel seda paremini ära kasutada. Oleme kahel eelneval aastal paigaldanud oma nutikaid tootmisliinide jälgimise seadmeid kokku üle 100 kliendile ning nüüd on meil energiat, et aidata norrakatel olla veel efektiivsem” kommenteeris GlobalReader'i asutaja ja juht Indrek Jaal. “Olime väga kiirelt nõus Thorgate’iga partnerlust alustama ning Oslo innovatsioonipäeval ka ühiselt esinema, sest meie põhimõtted ühtivad suurel määral - me mõlemad soovime vabastada nutikate seadmete abil inimeste aega, et nad saaksid tegeleda suuremat lisandväärtust loovate tegevustega. Teisalt on mõlemale poolele tulusam panna eksporditurul seljad kokku. Väga loodame, et ka teised võtavad julgemalt meie näitest eeskuju,” lisas Jaal.

Tallinnas, Londonis ja Oslos tegutsev Thorgate keskendub keerukate digitoodete analüüsile, disainile ning arendusele. Ettevõte on disaininud ja arendanud näiteks veebipoeeCoop.ee, nutikaid tänavalgustusi juhtiva tarkvara Gridensile ning puiduvarude haldamise tööriistad Aristonile ja Eesti Puidumüügikeskusele, aga ka disaininud auhinnatud Like a Local Guide äpi ja postimees.ee keskkonna. Tehnoloogiates on Thorgate tugevalt spetsialiseerunud Python/Django arendusele back-end'is ning React.js-i arendusele front-end'is. Ettevõttel on ka laialdane kogemus iOSi (Swift) ja Androidi arenduses (Java/Kotlin).

GlobalReader tuli 2015. aastal turule teenusega, mis aitab tootmisettevõtete liinide tööd jälgida, nende kohta infot koguda ja saadud infot analüüsida. GlobalReader’i teenus on lahendus, mis aitab muuta tootmist efektiivsemaks ja see sobib nii suurtele kui ka väikestele tootmisettevõtetele. Andmed kogub kokku GlobalReader´i poolt välja töötatud väike must kast, mis saadab kogutud andmed edasi pilveserveritesse

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474