Autor: ITuudised.ee • 10. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Digitooteagentuuri Thorgate uus tehnoloogiajuht on Virgo Riispapp

Virgo Riispapp
Foto: erakogu
Digitooteagentuuri Thorgate uus tehnoloogiajuht (CTO) on Virgo Riispapp, kes on varasemalt töötanud sarnastel positsioonidel Politsei- ja Piirivalveametis, Coca-Colas, Siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuses ja Creditstaris.

“Kuna Virgo on meile strateegiliselt olulise valdkonna, masinõppe, väga kogenud ekspert, aastatel 2005–2009 ehitanud keerulise digitootena e-politseid ja olnud kaheksas riigis tegutseva ettevõtte IT-juht, siis on ta meie ambitsioone arvesse võttes väga oluline võtmemängija,” selgitas Thorgate'i juhatuse esimees ja kaasasutaja Raido Pikkar. “Arendame keerulisi digitooteid peamiselt e-kaubanduse, logistika ja tarkade tehaste valdkonnas ning plaanis on laieneda tervisetehnoloogiate suunal, mistõttu on Virgo liitumine strateegiliselt vajalik,” lisas Pikkar.

Thorgate'i uus tehnoloogiajuht Virgo Riispapp soovib aidata klientidel tehnoloogia abil äriprotsesse optimeerida ja automatiseerida. “Minu siht on kasutada eelneva kahekümne aasta kogemust, et aidata Thorgate'i klientidel kasvada,” selgitas Riispapp. “Lihtsustatult paneme tehnoloogia ja masinad klientide heaks tööle ning selle mõte pole mitte asendada inimest, vaid vabastada inimestele väärtuslikku aega, suurendada seeläbi ettevõtte kasumit ning lõpptulemusena kogu riigi SKPd,” lisas ta.

 

“Otsustasin liituda Thorgate'iga, sest lisaks digitoodete disainile ja arendamisele investeerib ettevõte ka ambitsioonikatesse start-upidesse, mis annab mulle võimaluse jagada nendega oma masinõppe, äriarenduse ja digiturunduse kogemusi ning aidata neil kasvada,” selgitas Riispapp liitumise tagamaid.

Tallinnas, Londonis ja Oslos kontoreid omav Thorgate keskendub keerukate veebi- ja mobiilirakenduste disainile ning arendamisele. Ettevõte on disaininud ja arendanud näiteks veebipoe eCoop.ee ning puiduvarude haldamise tööriistad Aristonile ja Eesti Puidumüügikeskusele aga ka disaininud postimees.ee keskkonna. Tehnoloogiates on Thorgate tugevalt spetsialiseerunud Python/Django arendusele backend-is ning React.js-i arendusele front-endis. Loomulikult on ettevõttel ka laialdane kogemus iOSi (Swift) ja Androidi arenduses (Java/Kotlin).

Thorgate Venture investeeringute hulgas on näiteks Londonis toimunud start-up ettevõtete konkursi Seedcamp võitnud GateMe ja Eesti järgmiseks TransferWise'iks tituleeritud LeapIN, mis pakub veebipõhist ettevõtte haldamise terviklahendust, keskendudes eelkõige e-residentidele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755