Autor: Kaspar Allik • 9. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Analüütikud: Intel pääseb turvavea skandaalist puhtalt

Foto: Pixabay
Pea kõiki internetikasutajaid puudutavate turvavigade lahendamiseks võib kuluda pikk aeg, kuid analüütikud siiski mures pole.

Eelmisel nädalal leiti Inteli kiipidest kaks turvaviga, mille kaudu saab varastada paroole ja muud tundlikku informatsiooni pea kõigist viimase 20 aasta jooksul valmistatud seadmetest. Mõjutatud on enamik internetti ühendatud seadmetest, kirjutab Reuters.

Mitmekesisuse puudumine kiibisektoris teeb sellistest turvaprobleemidest süsteemse levikuga vead, kus ühe tootja viga puudutab kogu sektorit, vahendab Reuters.

Credit Suisse’i analüütik John Pitzer leiab, et väike probleem on liiga suureks puhutud. Põhjuste seas tõi ta välja, et häkkerid saavad potentsiaalselt tundlikku informatsiooni näha, kuid ei saa seda muuta. Lisaks on juba tulemas tarkvaraparandused ning skandaal tõenäoliselt ei muuda Inteli uute toodete turule toomist.

Samuti ei näe skandaali negatiivset mõju Reutersi küsitletud analüütikuid. Inteli aktsiat soovitab enamik analüütikuid kas osta või hoida.

Mõju Intelile on arvatavasti minimaalne, ütles Jim McGregor analüüsifirmast Tirias Research Wall Street Journalile. Ta lisas, et kontrollides nii suurt osa turust, pääseb see skandaalist puhtalt.   

Pärast turvavea uudist on Inteli aktsia langenud üle 5 protsendi, samuti turvaveast mõjutatud AMD on tõusnud aga üle 10 protsendi.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755