18. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SoftBanki juht tahab saada tehnoloogia Warren Buffettiks

Foto: Kuvatõmmis
Jaapani üks rikkamaid mehi, sealse SoftBanki juht Masayoshi Son tahab saada tehnoloogia Warren Buffettiks.

Analüütikud on leidnud kahe mehe vahel palju sarnasusi: mõlemale meeldivad suured diilid ning neid iseloomustavad pikaajalised investeeringud. Siinjuures väärib ära märkimist SoftBanki viimane investeerimisotsus, nimelt käivad praegu läbirääkimised osta vähemusosalus Šveitsi edasikindlustusfirmas Swiss Re, vahendab CNN. 

CLSA analüütikud kirjutasid, et SoftBanki strateegiat on alati võrreldud Berkshire Hathawayga ning kui Swiss Re tehing peaks õnnestuma, oleksid kaks ettevõtet veelgi sarnasemad.

SoftBank tegutseb telekomisektoris ja ettevõttele kuulub telekomiettevõte Sprint. Lisaks toimetab Son aktiivselt SoftBankile kuuluva Vision Fundi all, kuhu on raha suunanud nii saudid kui ka Apple ning tuntumatest firmadest, kuhu Vision Fund on raha pannud, võib nimetada näiteks kiibitootja Nvidia.

Sanford C. Bernstein & Co analüütik Chris Lane ütles CNNile, et Soni suuri tulevikuotsuseid suisa kardetakse. 

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755