Autor: ITuudised.ee • 20. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fitek Grupp laieneb uutesse Euroopa riikidesse

Finantsprotsesside automatiseerija, finantstehnoloogiafirma Fitek Grupp omandas 50% Serbia ettevõttest New Image, millel on e-arvelduse ja digitaalse trüki lahendusi pakkuvad keskused Serbias ning Bosnias ja Hertsegoviinas. Ettevõte hakkab uutel turgudel opereerima Fitek’i nime all.

Partnerlus annab Fitek Grupile võimaluse pakkuda teenuseid Serbias, Bosnias ja Hertsegoviinas ning New Image’i eksportturgudel Montenegros, Makedoonias ja Horvaatias.

“Omandasime osaluse Serbia ettevõttes New Image, et laiendada Fiteki kohalolekut Euroopas. Osaleme modernses ettevõttes, mis pakub müügiarvete saatmise teenust Balkanimaades," ütles Fitek Grupi juhatuse liige Kaur Lohk.  New Image’i loodud e-dokumentide väljastamise lahendus smart bill on Lohki sõnul kohandatud klientide erinevate vajaduste jaoks, ta kogub kokku arveinfo ja edastab e-müügiarveid klientide digitaalsetesse ja analoogkanalitesse.

New Image’i peadirektori Vladimir Ilići sõnul aitavad Fiteki koostöökogemused avaliku sektori, telekomifirmade, pankade ja kommunaalteenuste pakkujatega Serbia firmadel mõista kasu, mida masintöödeldavate e-arvete kasutus kaasa toob.  “Me hakkame ka pakkuma Fiteki ostuarvete lahendust, mis vähendab märkimisväärselt raamatupidajate käsitööd ostuarvete sisestamisel. Kui ettevõtted kiirendavad finantstoiminguid, siis vähenevad igapäevased äri tegemise kulutused ja meeskonnad saavad keskenduda “suurele pildile”,” rääkis Ilić.

Nii Fitek kui ka New Image on valmis aitama klientidel rakendada ELi direktiivi 2014/55/EU, mille järgi Euroopa Liidu hangetel osalevatel ettevõtetel tuleb olla valmis omavahel arveldamiseks masintöödeldavate e-arvetega. Serbia soovib saada Euroopa Liidu liikmeks ning Fiteki ja New Image’i arendatav arveldussüsteem toetab Serbia organisatsioonide ja ettevõtete vastavust Euroopa Liidu standarditele.

“Eesti riik juba kasutab Fiteki ostuarvete töötlemise lahendust ja me soovime Fiteki ostuarvete lahendust pakkuda kõikidel uutel turgudel, kuhu me siseneme,” rääkis Kaur Lohk.

Finantstehnoloogia lahendusi pakkuv Fitek Grupp tegutseb Eestis, Lätis, Leedus, Slovakkias, Serbias ning Bosnias ja Hertsegoviinas ja ekspordib oma teenuseid 11 riiki. Grupp annab tööd 240 inimesele ja aastakäive ületab 20 miljonit eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755