Autor: ITuudised.ee • 17. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia loodab digiteenustest Rootsi turul eelist

Eesti Energia juht Hando Sutter
Foto: Andres Haabu
Eesti Energia alustas elektrimüüki Rootsi majapidamistele ja ettevõtetele, proovides kasu lõigata digiteenustest.

Välismaal Enefiti kaubamärki kasutav Eesti Energia keskendub oma kuuendal koduturul digitaalsetele lahendustele: kasutajasõbralikule digitaalsele müügiprotsessile ja mobiiliäpile.

Eesti Energia juhi Hando Sutteri sõnul pakub Põhjala ja Baltimaade ühine elektriturg võimalust tegutseda elektrimüüjana ka Rootsis, kus klientidel on Euroopa keskmisest kõrgem huvi firmade vastu, mis pakuvad uusi ja innovaatilisi teenuseid.

Eesti Energia IT-juht Agnes Roos valiti Eesti Mõjukaimaks IT-juhiks 2017. 

Kellest saab Eesti Mõjukaim IT-juht 2018? Esita oma ettepanek SIIN.

„Eestis on peaaegu kõik ametlikud teenused digitaalsed. Me hääletame elektrooniliselt ja meil on olemas virtuaalne e-residentsus välismaalaste jaoks, kes tahavad Eestis äri teha. Eesti on üks esimesi riike maailmas, mis digitaliseeris elektrinäitude lugemise ja vabastas nii inimesed igakuisest elektrinäitude teatamisest. See on üks näide, kuidas digitaliseerimine lihtsustab igapäevaelu ja elektrikasutust,“ lisas ta.

Sutteri sõnul on nende Eesti kliendid harjunud elektriasju digitaalselt ajama ja selleks ka nutiseadmeid kasutama. „Meie mobiiliäpi abil on eestlastel õnnestunud oma elektrikulusid kuni 15% võrra alandada. Nüüd soovime neid efektiivseid lahendusi ka Rootsis pakkuda,“ kinnitas Sutter.

Rootsi on Läti, Leedu, Poola, Soome ja Eesti kõrval kuues riik, kus ettevõte elektrit müüb. Uuel koduturul keskendub Eesti Energia ettevõtetele ja perekondadele, pakkudes digitaalseid lahendusi ning lihtsaid ja paindlikke lepinguid, mis muudavad klientide elektrikasutuse kuluefektiivsemaks.

Enefiti Rootsi juht Jonas Lindelöf on töötanud Rootsi energiaettevõtetes üle 20 aasta, alustades sektoris tööd juba Lundi Ülikoolis õppides. Enne Enefitiga liitumist oli Lindelöf Telge Energi müügijuht.

„Rootsi turu eripärasid arvesse võttes töötasime välja elektripaketid, mis sobivad hästi just suurema elektritarbimisega peredele. Usume, et selle sihtgrupi huvidele keskendudes suudame saavutada Rootsis tugeva positsiooni,“ sõnas Lindelöf.

Lisaks digitaalsetele teenustele keskendub Enefit Rootsis sellele, et lihtsustada kliendile tema vajadustele vastava elektripaketi valimist. Ettevõtetel on näiteks võimalus valida, kas hallata oma elektritehinguid ise või lasta Enefitil kogu oma ostustrateegiat juhtida.

Eratarbijate  hulgas keskendub Enefit Rootsis peredele. Kliendid saavad valida lepingu, mis neile kõige paremini sobib ning allkirjastada selle mobiilis. Lisaks pakub Enefit maksemeetodit, mis võimaldab igakuiste elektrikulude jaotamist aasta peale, aidates kulusid paremini kontrolli all hoida.

Rootsi elektriturule sisenemine on osa Eesti Energia strateegilisest eesmärgist kasvada Baltimaade elektrimüüjast kogu Läänemere piirkonnas energiamüüjaks ja energiateenuste pakkujaks. Lisaks Eestile tegutseb Eesti Energia praegu elektri- ja gaasimüüjana Lätis, Leedus ja Poolas ning alustas hiljuti elektri müümist Soomes.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755