Autor: ITuudised.ee • 3. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Digi-ID kehtivusaeg pikenes viiele aastale

Digi-ID kehtivus pikenes.
Foto: Erik Prozes
Digitaalse isikutunnistuste ehk digi-ID kehtivusaeg pikenes maikuust viiele aastale, olles nüüd sama pikk nagu ID-kaardil. Seni kehtis digi-ID kolm aastat.

„Digitaalset isikutunnistust kasutavad näiteks Eesti e-residendid, aga ka paljud Eesti elanikud, kellel on oma töös vaja end tihti elektrooniliselt tuvastada ja digiallkirju anda. See on mugav võimalus, mida täna kasutab 40 000 inimest,“ ütles siseministeeriumi kodakondsus- ja rändepoliitika osakonna juhataja Ruth Annus.

„Pikema kehtivusajaga digi-ID saamine on inimestele mugavam ja soodsam, samuti ühtlustas muudatus isikut tõendavate dokumentide kehtivusaegu,“ lisas ta.

Kõik kolmeaastase kehtivusajaga digi-ID kasutajad saavad selle sertifikaate kaugteel uuendada 1. novembrist 2018. Nii pikeneb ka nende digi-ID kehtivusaeg kahe aasta võrra. Juhul, kui inimese kolmeaastase kehtivusajaga digi-ID aegub enne 1. novembrit, tuleks tal politsei- ja piirivalveametist taotleda uus digitaalne isikutunnistus, mille ta saab juba kohe viieaastase kehtivusajaga.

Digi-ID on paralleelselt ID-kaardiga elektrooniliselt kasutatav kiipkaart, millega saab elektroonilises keskkonnas oma isikut tuvastada ja anda digiallkirja täpselt nagu ID-kaardi või Mobiil-IDga.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052