Autor: Indrek Kald • 6. aprill 2020

Riik selgitab inimeste liikuvusandmete kasutamist veebiseminaril

Riigikogu juures tegutsev arenguseire keskus korraldab veebiseminari mobiilpositsioneerimise andmete kasutusvõimalustest ja sellega seotud õiguslikest küsimustest.
Noored rulatamas koroonaviiruse leviku ajal Tallinnas Vabaduse väljakul.
Foto: Liis Treimann

Hiljuti avaldatud uudis sellest, kuidas valitsuse kriisikomisjoni ülesandel asutakse elektroonilise side andmeid kasutama inimeste liikumise jälgimiseks leviva koroonapandeemia olukorras, tekitas ühiskonnas muuhulgas ärevust ja kõhklusi.

Seminaril selgitavad Tartu Ülikooli inimgeograafia vanemteadur ja mobiilsusuuringute labori juhataja Siiri Silm ning inimgeograafia vanemteadur Anto Aasa mobiilpositsioneerimise andmete kasutamist ja toovad näiteid, kuidas seda on siiani tehtud, mis on tulevikuvõimalused, kuidas on teistes riikides positsioneerimisandmeid praeguses kriisiolukorras kasutatud ning mis on sellest kasu olnud.

Mirjam Rannula justiitsministeeriumist kõneleb positsioneerimisandmete kasutamisega seotud õigusruumist – mis reeglid positsioneerimisandmete kasutamisele kehtivad, kuidas on õigusruum aja jooksul muutunud ning mida võib oodata tulevikus.

Veebiseminar "Millise tuleviku toob meile inimeste liikuvusandmete kasutamine?" toimub neljapäeval, 9. aprillil kell 14–16.

Oleme ituudised.ee veebis sel teemal viimasel ajal palju kirjutanud:

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755