Autor: ITuudised.ee • 17. november 2022

Veriff pani suure värbamise pausile. Kaarel Kotkas: pole vaja meeskonda ega palku kärpida

Tarkvarafirma Veriff pani suuremahulise värbamise juba mõne aja eest pausile, kinnitas ettevõtte asutaja ning juht Kaarel Kotkas.
Veriffi asutaja ning juht Kaarel Kotkas sügisel 2022 konverentsil Äriplaan.
Foto: Raul Mee

"Keskendume üldisele efektiivsusele. Nende ennetavate sammute tulemusena ei ole meil vajadust oma meeskonda ega palku kärpida," ütles ta Äripäevale ja lisas, et "keskendume efektiivsele kasvule, aga mitte kasvule iga hinna eest".

Kotkas tõdes, et nad on oma kulude planeerimisel konservatiivsemad kui näiteks kuus kuud tagasi prognooside tegemisel. Saame siiski jätkata kasvu trajektooril ilma suuri kärpeid tegemata, märkis Kotkas. Veriff kaasas mullu investoreilt 69 miljonit dollarit ning tänavu veel sada miljonit.

Äripäev kirjutas, et Eesti tehnoloogiasektor tõmbab kulusid kokku ja pingutab selle nimel, et vahetada kahjum kasumi vastu. Nii teavitas sel nädalal oma töötajaid koondamisest Pipedrive, mis kaotab töötukassa andmetel siin 79 töökohta. Suvel võtsid koondamised ette Starship ja Zego, sügisel teatas koondamistest USA börsifirma Twilio, kelle otsus mõjutab ka nende arenduskeskust Eestis.

Ettevõtted kasutavad praegust hetke ära selleks, et teha oma majapidamine korda ja valmistuda tõeliselt rasketeks aegadeks, ütles riskikapitalifondi NordicNinja kaasasutaja Marek Kiisa, kelle sõnul on praegune märksõna vaadata oma strateegia üle, et minna kasumlikumaks varem, seda võrreldes tavapärase klientide arvu kasvu ja käibe kasvatamisega kasumi arvelt.

Kärpeid Kiisa enda sõnul traagiliselt ei võtaks. "See on normaalne nähtus," kinnitas ta. Kiisa ütles, et tehnoloogiafirmad peavad praegu vaatama, et neil oleks raha, et vähemalt kaks aastat keerulist aega üle elada.

Pikemalt loe Äripäevast:

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052