Autor: ITuudised.ee • 14. august 2023

GuardTime süüdistas eksjuhti miljonikahjus. Martin Ruubel: pole ühtegi kokkulepet

Plokiahela tehnoloogia ettevõte GuardTime süüdistas miljonitesse eurodesse ulatunud kahju tekitamises eksjuht Martin Ruubelit, kes ise seda eitab.
Martin Ruubel Guardtime'i kontoris.
Foto: Andres Haabu

Ruubel kinnitas Äripäevale, et tema ja GuardTime'i vahel pole ühtegi vaidlust, kus endine tööandja nõuaks osalust talle kuuluvas ettevõttes Talgen Cybersecurity: "pole ka ühtegi kokkulepet – ei suulist, kirjalikku ega notariaalset –, mis annaks GuardTime'ile õiguse nõuda mingit osalust".

Loe lisaks
Kohus tegi esimese otsuse Guardtime'i, firma töötajaid ja eksjuhti puudutavas ärivaidluses

"Mind teavitati, et GuardTime'i juhtkond esitas pärast minu ettevõttest lahkumist minu ja Talgeni kohta väiteid, mis ei vasta tõele ning mis minu arvates käisid selgelt minu au pihta," põhjendas Ruubel ja kinnitas, et süüdistused ei võimaldanud Talgenil vabalt tegutseda.

Loe lisaks
Nortal ostab osa Guardtime'i eksjuhi küberturbe idufirmast. "Näeme nii nõudlust kui võimalusi"

Oktoobris 2018 asutas plokiahela tehnoloogiat arendava GuardTime'i juht Martin Ruubel kõrvalfirma GT Cyber Technologies OÜ, praeguse nimega Talgen Cybersecurity, mis tegeleb küberturvalisusega seotud teenuste pakkumisega.

Loe lisaks
Uus Eesti IT-firma sai Euroopa Liidust miljoneid eurosid ning tõusis kohe ka palga TOPi tippu

GuardTime'i versiooni kohaselt pidi Ruubel hoidma osalust enda nimel ajutiselt ja andma ettevõtte enamusosaluse (80%) tasuta üle GuardTime'ile. Veebruaris 2020 võõrandas Ruubel Talgeni osalused neljale GuardTime'i töötajale.

"GuardTime ei soovi täpsemalt kommenteerida oma endiste töötajatega, kes lahkusid ilma õigusliku aluseta päevapealt töölt, lõppenud kohtuvaidlust," teatas ettevõte advokaadi vahendusel.

Loe pikemalt Äripäevast:

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052